Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič (70) z Mánesova mostu: Srazil 2 lidi do Vltavy, dostal 6 let!

Autor: ljš - 
18. srpna 2014
09:53

Byli na romantické procházce večerní Prahou a během několika vteřin přišli o život. Partneři Jindra (†43) a Libor (†42) přitom mohli žít, kdyby sedmdesátiletý řidič netajil svou vážnou nemoc. Právě v záchvatu epilepsie je totiž v březnu loňského roku smetl do Vltavy.

Podle televize Barrandov dostal řidič pravomocný trest ve výši šesti let vězení. Úřadům podle obžaloby schválně zamlčel, že trpí epilepsíí, aby získal posudek o zdravotní způsobilosti a nepřišel tak o řidičský průkaz.

I přes svou nemoc tak dál jezdil po silnicích, stejně jako v osudný večer 5. března. Záchvat na něj přišel ještě, než vjel na Mánesův most, přesto nezastavil, ale vřítil se na něj v rychlosti 65 km/h. Ohrozil přitom nejprve jednoho chodce, který stačil uskočit, pak ale strhl volant na druhou stranu, kde už Jindra a Libor neměli šanci uskočit.

Oba je srazil do Vltavy. Ženu se sice z vody podařilo v bezvědomí vytáhnout, zemřela ale ještě týž den v nemocnici. Tělo jejího muže našli až o několik týdnů později ve značném stádiu rozkladu.

Řidič u soudu popíral, že by nehoda mohla jakkoli souviset s jeho zdravotním stavem, tvrdil, že ji způsobil mikrospánek. Znalci to ale zcela vyloučili. Muž navíc nejenže neprojevil lítost, ale neomluvil se ani pozůstalým. K soudu se nedostavil, podle sousedů je zřejmě na chalupě.

Rozsudek je ale pravomocný a senior se tak stane jedním z nejstarších vězňů u nás. Pozůstalým musí navíc zaplatit 1,8 milionu korun. Jedinou nadějí pro něj je dovolání k Nejvyššímu soudu.

romkavbase ( 18. srpna 2014 14:42 )

pro něho 6 let je už vlastně doživotí jestli to přežije, tak ho pak stejně šoupnou někam do ústavu, páč bachaři přece dědka přebalovat nebudou, to není jejich pracovní nápln

hennessy7 ( 18. srpna 2014 13:20 )

Scheiße!

hennessy7 ( 18. srpna 2014 13:10 )

Štve mne, že je z cikána najednou Čech.

hennessy7 ( 18. srpna 2014 13:02 )

Ať jde Blesk do háje. Prý "Český raper praštil dívku v sedmém měsíci! Během pár hodin potratila!". Normální čmoud z Chánova. Tady by o sobě hrdě prohlašoval, že je Rom a ne Čech! A v Anglii dělá ostudu. Diskuze u toho není proč asi? Každej normální zvysoka s*e*r*e na multikulti toleranci a politickou korektnost. Jde o to - pojmenovat věci správně a ne mlžit!!!

hennessy7 ( 18. srpna 2014 12:53 )

Aha, děkuji za info.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání