Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak zemřela policistka Petra Z. (†36): Sražení feťákem rekonstruovala policie

Autor: ČTK, simao - 
25. července 2014
10:01

Tým vyšetřovatelů v noci na dnešek rekonstruoval u Kostelce nad Labem nehodu, při níž v květnu zemřela policistka Petra Z. (†36). Mimo jiné se snažili zjistit, do jaké míry byla postava policistky vidět. Řidič auta, které ji srazilo, se ale rekonstrukce nezúčastnil.

Rekonstrukce se zúčastnili obhájce, státní zástupce, svědek, dopravní expert a kriminalisté. "Cílem bylo zadokumentovat veškeré technické náležitosti odborného vyjádření k nehodě," uvedla ČTK mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová. Na základě rekonstrukce bude vypracován znalecký posudek, což může trvat až několik měsíců.

Při rekonstrukci policisté simulovali pokud možno identické podmínky, proto hasiči pokropili silnici, která byla v den nehody mokrá. "Tehdy přecházely dešťové přeháňky, byla samozřejmě noční doba, takže tyto podmínky byly modelovány," řekl ČT Michal Mazánek, náměstek krajského ředitele pro službu kriminální policie.

Policistku Petru Z. představovala figurantka. "Celou situaci pak vyšetřovatelé nechali nasvítit z různých úhlů, aby se ukázalo, na jakou vzdálenost mohl řidič vidět policejní auto a policistku," popsala Zatloukalová. Státní zástupce Tomáš Milec ČT dodal, že cílem vyšetřovacího úkonu bylo "zadokumentovat jednak výhledové poměry, které byly z vozidla pana obviněného, a jednak pohyb paní poškozené ve vozovce."

Nehoda se stala 2. května. Vůz, který mladík řídil, chtěla nejdříve zastavit hlídka z obvodního oddělení v Brandýse nad Labem. Řidič Josef N. ale údajně na výzvu policistů nereagoval a začal ujíždět. Do následné honičky se zapojily i další hlídky. Mezi Brandýsem nad Labem a Kostelcem nad Labem vozidlo znova zastavovala hlídka policistů a řidič do policistky najel. Utrpěla vážná zranění, kterým podlehla.

Policisté pak posádku zadrželi - kromě řidiče v autě jeli ještě další muž a žena. Řidič auta je nyní ve vazbě, hrozí mu až 16 let vězení. Podle výsledků testů řídil pod vlivem drog, měl také už několik zákazů řízení.

Video Pohřeb policistky - Richard Veselý
Video se připravuje ...

fotrpjotr ( 25. července 2014 12:53 )

Maximálně tak kvalitně žijící poslanci.

vog.ht. ( 25. července 2014 12:13 )

Oni u nás kromě nekvalitních existují u nějací kvalitní poslanci?

lunatic ( 25. července 2014 10:58 )

Nevím,tzn.nebyl jsem u toho-pokud však ta zmíněná policistka ten vůz stavěla tím způsobem,že si stoupla do vozovky-bylo to zčásti nerozumné,netaktické "řešení",protože,pokud se nemýlím,měla 2 děti. Já být policistou a pokud bych měl jít někoho ozbrojeného např.jít zatknout,tak to udělám jen "jakoby" - nebudu riskovat život pro nic - zanic,za to mi vážně nikdo nestojí;prostě-budu pracovat tak,jako např.většina politiků-budu květnatě hovořit o tom,jak mi na lidech a jejich strastech záleží ... a zatím si budu řešit své,soukromé záležitosti-vyznívá to sympaticky ... a rozhodně nedojdu újmy na majetku,ani na životě ...zní to sice krutě,je to však i praktické ... a vzejdou z toho i mnohdy výsledky-o ty jde především,čili horlivá snaha NIC neřeší ... a dostal jsem se oklikou opět ke snaze zastavit vůz s nevyzpytatelným narkomanem za volantem.

lunatic ( 25. července 2014 10:48 )

Za zákony,jaké existují mohou především ti občané ČR,kteří se zúčastňují parlamentních voleb-zvolí si,mnohdy neuváženě "nekvalitní" poslance ... no,a ti posléze přijmou=odhlasují ještě nekvalitnější zákony

dartax ( 25. července 2014 10:27 )

tento feťák už měl být dávno odsouzen nebo utracen a ne tady za naše peníze hledat kličku - polehčující okolnost k menšímu trestu, HOLT české zákony chrání šmejdy, odpad společnosti více než poškozené....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání