Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vraždící gang švagra známého herce: Únosu unikl miliardář Vítek

4. července 2014
18:10

Gang Michaela Švába unášel, vydíral a vraždil bohaté podnikatele. V hlavě šéfa zločinecké skupiny se neustále rodily nové zvrácené plány jak snadno zbohatnout. Do jeho sítí se měl chytit i miliardář Radovan Vítek.

Šváb před několika dny u soudu uvedl, že kromě únosů a vydíraní podnikatelů, kvůli  kterým stojí před soudem, plánoval další tři akce. Podle zjištění deníku Právo je jedním ze zmíněných miliardářů pravděpodobně Radovan Vítek.

Podle deníku si Šváb vyznačil jeho jméno v jednom z dokumentů, které u něj policie zabavila. „Četl jsem si to, že (Šváb) líčil na další tři lidi, a říkal jsem si: doufám, že ne na mě. Ale taky si myslím, že jo,“ řekl Právu do telefonu ze zahraniční dovolené Vítek.

Miliardář byl totiž v roce 2001 obchodním partnerem Švábova tehdejšího kamaráda. Toho si obžalovaný zločinec zřejmě vybral za svou první oběť, na které se naučil vyděračské praktiky. „Ano, měli jsme spolu asi před deseti lety společnou firmu. Volal mi tehdy někdy v noci, že ho někdo unesl a nakonec propustil,“ dodal Vítek.

Soud se Švábovým gangem pokračuje už příští týden. Většině ze sedmi jeho členů hrozí doživotí.

novak1245 ( 4. července 2014 22:17 )

 Jo jo, splaci pomalu dodneska dluhy ktery zpusobil Svab , a Dejdar se k tomu aspon postavil jak chlap....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání