Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž si v Havířově k hlavě přivázal granát... A odpálil se?!

Sebevrah z Havířova si údajně k hlavě přivázal trhavinu (ilustrační foto)
Sebevrah z Havířova si údajně k hlavě přivázal trhavinu (ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, simao - 
25. června 2014
09:58

Jde patrně o sebevraždu. A obzvlášť drastickou. Zatím neznámý muž si v Havířově údajně přivázal k hlavě trhavinu, nejspíš granát, a odpálil se. Policie případ prošetřuje, na místě zasahoval i policejní pyrotechnik. Proč to muž udělal? A nebo snad šlo o brutální popravu?!

V havířovských mokřadech policie našla lidské tělo, které roztrhal výbuch. Muž tak pravděpodobně v úterý odpoledne spáchal sebevraždu. Na ostatky muže se značně zdevastovanou hlavou přitom narazila žena, která vyrazila na procházku s pejskem. Naskytl se jí nepochybně děsivý pohled.

Totožnost mrtvého karvinská policie zjišťuje, řekla dnes ČTK její mluvčí Zlatuše Viačková. Stejně jako možné cizí zavinění. "Vše naznačuje, že skutečně šlo o sebevraždu. Je to hlavní vyšetřovací verze," uvedla však mluvčí.

"Muž utrpěl po explozi devastační zranění neslučitelná se životem. Prvotním ohledáním bylo zjištěno, že k explozi byla použita zatím nezjištěna trhavina," pokračovala pro novinky.cz, které uvedly, že si muž pravděpodobně výbušninu k hlavě přivázal! Podle Deníku byly v okolí 50 metrů rozesety zbytky obvazu, který měl patrně trhavinu u mužovy hlavy držet...

Mluvčí prozradila, že policie má i tip, kdo by mohl mrtvý být. "Nyní je ale potřeba počkat na výsledky DNA, které nám hypotézu potvrdí, nebo vyvrátí. Ve vyšetřování budou kriminalisté dnes pokračovat," řekla Viačková.

lunatic ( 25. června 2014 15:39 )

Pomineme-li celkem podružné zjištění,že šlo o sebevraždu,anebo dokonce o vraždu,tak lze konstatovat,že obvaz rozhodně neudržel hlavu s granátem pospolu a tudíž se jedná o nekvalitní výrobek,který nepůjde již ani reklamovat

panenka009 ( 25. června 2014 14:23 )

njn,provaz už není v mooodě

petrusaa ( 25. června 2014 11:43 )

proč si bral ještě na té fotce na sebe ten skafandr.zřejmě aby neohluchl z té rány,že?

andrea666 ( 25. června 2014 11:28 )

To byl určitě starý Magdon. Místo toho, aby si ten granát uvazoval na hlavu, tak si mohl strčit do trenek. Pták by uletěl až na Bazaly.

trhnisinadledvinkou ( 25. června 2014 11:12 )

zřejmě nějakej domácí kutil

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání