Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tragická nehoda na školním výletu: Mohlo za smrt dívky červené BMW?

Autor: ČTK, simao - 
24. června 2014
12:09

K osudnému okamžiku došlo v pondělní u Ivaně na Brněnsku. Bílá firemní dodávka tam vjela do skupiny šesti středoškoláků, kteří byli na školním výletě. Jedna dívka přišla o život, zraněno bylo pět jejích spolužáků. Dva zůstávají v nemocnici, jsou mimo ohrožení života. Kdo za tragédii mohl? Řidič červeného osobáku, který ujel a o kterém mluvil řidič dodávky?

Řidič bílé dodávky se podle TV Nova vyhýbal nebezpečně jedoucímu autu, které se přiřítilo v protisměru. "Tady byl nějaký k**tén s červeným bavorákem nebo co to bylo. Vylítl, tak jsem to strhl. A stalo se neštěstí...," hledal řidič dodávky po nehodě před televizní kamerou těžko slova.

Policejní vyšetřování probíhá. "Ještě v pondělí jsme vyslechli řidiče dodávky a pedagogický dozor studentů. V nejbližších dnech vyslechneme studenty a další svědky," řekl ČTK policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Policie vyloučila, že by řidič firemní dodávky byl pod vlivem alkoholu či drog. A zkoumá i to, zda příčinou nehody nebyla technická závada. K bouračce přitom došlo v pondělí odpoledne na silnici III. třídy. Dodávka najela do skupiny studentů ve věku kolem 17 let. Studují brněnskou průmyslovku a byli na několikadenním výletě v oblasti Novomlýnských nádrží, informovala ČT.

Policie však později zjistila, že řidič bílé dodávky lhal. Žédnému autu se nevyhýbal, informovala TV Prima.

Nemocnice v pondělí přijala šest pacientů. "Jeden zemřel, tři jsme ještě včera propustili. Dva u nás nadále zůstávají. U obou je stav stabilizovaný a nejsou v přímém ohrožení života. Jeden má zranění těžšího charakteru, druhý lehčího," sdělila ke smutnému případu mluvčí fakultní nemocnice Brno Anna Mrázová.

ninga ( 24. června 2014 20:45 )

pan řidič to prostě jen tak zkouší, teče mu do bot

gabreta ( 24. června 2014 17:59 )

Weigel přesně důvod proč sem si do auta kameru pořídil taky. Pak je po dohadech!! Uhnout protijedoucímu volovi a vyhnout se čelnímu nárazu, je naprosto přirozená a podvědomá reakce každýho řidiče. Pak je třeba mít za zadkem ještě dobrýho právníka!!

weigel ( 24. června 2014 15:54 )

A kamerový záznam z dodávky ukázal co ? To je důvod proč kameru má v autě každý Rusák !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání