Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Cirkusáci zabili lachtana vedrem! Přepravovali ho na sucho

Autor: lvi - 
10. června 2014
08:52

Otřesný případ fatálního zanedbání péče řeší policisté na Karvinsku. Ani dostatečný proud studené vody z cisterny profesionálních hasičů nepomohl jednomu ze dvou přehřátých dospělých kalifornských lachtanů, které nejmenovaný cirkus převážel během pondělních veder z Frenštátu pod Radhoštěm do Karviné!

Cirkus dva lachtany při převozu neochlazoval. Údajně měl zakázáno používat při jejich přepravě vodu. Ředitel ostravské krajské veterinární správy Severin Kaděrka ČTK řekl, že je možné lachtany převážet na sucho. Dokonce uvedl, že jejich převoz v nádrži s vodou by byl pro zvířata nebezpečný. "Docházelo by při jízdě k pohybu vody a nárazům zvířat do stěn nádrží. Tím by se mohla zranit," vysvětlil. Při převozu na sucho by ale měla být těla zvířat průběžně ochlazována a kropena vodou. Přepravována podle něj mají být i za vhodných klimatických podmínek.

Hasiči poskytli majitelům cirkusu vodu z cisternové automobilové stříkačky na
ochlazení a záchranu lachtanů. Pro jednoho už však bylo pozdě. "V té době venkovní teplota přesahovala 30 stupňů Celsia. Jeden ze samců už byl při příjezdu hasičů mrtvý, druhému ale ochlazení a napuštění nádrže na zhruba 5000 litrů vody rozhodně pomohlo," uvedl mluvčí HZS Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Hasiči však předali událost policii, která nešťastnou událost začala řešit jako nedbalostní přečin zanedbání péče o zvíře. Viník může být potrestán odnětím svobody až na šest měsíců, zákazem činnosti nebo propadnutím věci

 

djaba ( 11. června 2014 21:19 )

Cirkusy jsou přežitek a patří jen do dějepisu .Stejně jako středověcí kejklíři ,flašinetáři a dráteníci .Ostatně i klasické kolotoče jaksi nejsou zádný skvělý odvaz - alespoň soudím podle otrávených výrazů dětských účastníků jízdy.

zelena.karkulka ( 10. června 2014 21:28 )

Přesně,ať si tam dělají cacaca lidi a zvířatům ať dají pokoj

zelena.karkulka ( 10. června 2014 21:27 )

Je to cirkus Prince,jeli jsme kolem,jiný tam nebyl.

naidka ( 10. června 2014 15:49 )

Bleskáči, taky jste mohli napsat, o jaký cirkus jde. Ale i tak jste prozradili dost, že bude vystupovat v Karviné. V takových vedrech cirkusy mají být zavřené, večerní představení pod šapitó musí být úmorné pro všechny, hlavně pro zvířata, o která se ti diletanti neumí ani postarat.

topl ( 10. června 2014 14:09 )

Hrůza ! Odebrat jim druhé zvíře , zavřít magora co dal zvířata převážet bez vody . Zrušit cirkusy týrají tam zvířátka pro zábavu druhých !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání