Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejhloupější zloděj v Česku? Při vykrádání sklepů koukal do kamery. Poznáte ho?

Hledaný zloděj se několikrát podíval do kamery.
Hledaný zloděj se několikrát podíval do kamery.  (Autor: Policie ČR)
9. června 2014
10:31

Do soutěže "Nejhlouzpější zloděj v Česku" se přihlásil další pitomec. Ve čtvrtek 8. května dvě minuty po půlnoci tupě zíral do kamery bytového domu ve Fryčovické ulici v pražských Letňanech. O dvě hodiny později se usmál do kamery domu ve Vratimovské ulici. V obou případech vykradl sklepy.

Lupič poškodil vstupní dveře, následně zámky a kování dveří sklepních prostor, sušárny, technické místnosti a skladu, a tím tak způsobil škodu šest tisíc korun. Všechny sklepní kóje prošel a z jedné pak odcizil úhlovou brusku v hodnotě pět tisíc korun. Z domu pak odešel

O dvě hodiny později ovšem stejným způsobem navštívil dům jen o pár bloků dál, ve Vratimovské ulici. Ani zde se nezapomněl podívat do kamery. "Odtud ze sklepních prostor odcizil různé nářadí jako vrtačky, vrtací kladiva nebo dokonce 12 bezpečnostních kamer. V tomto případě už se škoda na odcizených věcech vyšplhala na více než 46 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Policie podezřívá muže ze spáchání hned tří trestných činů, a to krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Za tyto skutky mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až pětiletý pobyt ve vězení.

Hledaný muž je ve věku mezi 40 až 55 lety, vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy. Je holohlavý a nosí dioptrické brýle se stříbrnými obroučkami. Oblečený byl do tmavých kalhot, tmavé vesty a vínové mikiny s kapucí a bílým nápisem EXE. Při druhé krádeži si dokonce navíc oblékl i světlou sportovní bundu. Na nohou měl sportovní boty šedé barvy a na zádech batoh zelenočerné barvy. Odcizené věci si pak odnesl ve sportovní brašně s popruhem pes rameno červenočerné barvy.

Video  Sklepy v domě ve Vratimovské ulici procházel důkladně.   - Policie ČR
Video se připravuje ...

abvydavatelstvi ( 9. června 2014 17:56 )

Tak už si ten debil může balit igelitku s kartáčem na zuby a náhradní trenky..... a může se jít přihlásit na nejbližší policejní oddělení.... protože je to otázka hodin kdy Ho zatknou... Ti zloději jsou fakt negramotni .... všude už jsou kamery dokonce i v parcích a v lesích jsou fotopasce .... v lesích proto aby mohli chytat pytlaky ..... Všem zlodějům by měli sekat ruce.... nebo vyhnat na Sibiř do pracovních táborů....!!!

salto ( 9. června 2014 13:45 )

Andreslawicky???

sars ( 9. června 2014 12:09 )

 To je Fanda Pařízek , popelář z Libňe. ..

alenam ( 9. června 2014 11:43 )

Spíš by to chtělo se zamyslet nad tím proč je mu jedno že ho snímaji kamery. Je jasný že o nich ví a že se do nich dívá schválně. Možných odpovědí by se dalo najít několik, ovšem ta o hlouposti by se mezi nimi krčila asi někde hodně vzadu.

vrahrychtar ( 9. června 2014 10:47 )

jo znam ho... je to mladej Kradousek ale krade jak ten starej

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání