Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kytarista kapely Plexis vařil heroin ve velkém: Podle 80 let starého receptu!

Autor: rvs - 
22. dubna 2014
19:43

Vyráběl v Česku heroin! Bývalý kytarista pražské punkové skupiny Plexis Jan J. (43) skončil v policejních  »klepetech«. S přítelkyní drogu ve velkém vařil podle patentovaného návodu pocházejícího z roku 1935.

Naprostý unikát! Tak mluví kriminalisté o varně heroinu, kterou odhalili v pražských Střešovicích. „Produkce heroinu pochází z Afghánistánu a z dalších asijských zemí. S tím, že by ho někdo vařil v Česku, se vůbec nesetkáváme,“ řekl Blesku kriminalista z Protidrogového oddělení Praha I, které varnu odhalilo.

80 let starý návod

Jan J., který vystupoval pod přezzdívkou »Johnny Chaos« v kapele Plexis skončil v roce 1995. Na tvrdých drogách je závislý 20 let. Výrobu drog měl precizně promyšlenou. „Postupoval podle patentovaného návodu na výrobu heroinu pro lékařské účely, pocházejícího z roku 1935. Jen množství surovin si musel přepočítat, původně bylo uváděno v tunách,“ popsal kriminalista. Makovice na výrobu heroinu s přítelkyní kradli na polích v jižních Čechách. Jan J. měl v pražském domě sušených makovic plný sklep.

Video Zátah ve výrobně heroinu kytaristy kapely Plexis - David Malík, Richard Veselý
Video se připravuje ...

Dealovala i prostitutka

V luxusní vile ve Střešovicích si narkoman ze sušených makovic připravoval odvar, který vozil do pronajatého domu v Chotýši nedaleko Prahy, kde výrobu dokončoval. „Neměl auto, dvacetilitrovou skleněnou nádobu s vývarem vozil ve sportovní tašce autobusem a vlakem,“ dodal kriminalista. Část heroinu Jan J. spotřeboval sám, zbytek prodal. V tom mu pomáhala i jeho bývalá přítelkyně, která se podle informací policie živí v Praze jako prostitutka.

Kromě heroinu našli policisté při zátahu v domě v Chotýši i velké množství marihuany, kterou zde zřejmě pěstoval majitel objektu. Na místě byl nalezen i pervitin. Jan J., jeho přítelkyně a majitel domu jsou nyní ve vazbě a za výrobu drog jim hrozí až pět let vězení. »Johnny Chaos« si přitom za drogy už v minulosti dva roky ve vězení odseděl.

djaba ( 22. dubna 2014 21:05 )

U nás se pěstuje odrůda máku tak chudá na opiát , že by musel zpracovat několik desítek tun makovic.

frantacizek ( 22. dubna 2014 16:45 )

jste to sepsali, jako by ten floutek měl dostat Nobelovku za chemii

kodlofon ( 22. dubna 2014 14:09 )

Jen az 5 let za heroin tak malo?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání