Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Praze řádí sériový vrah! Jde ve stopách Stodolových i zabijáka ze spartakiády

Obávaný vrah taxikářů jde ve stopách nejznámnějších sériových vrahů Česka: Stodolových, Biedermana, či Zelenky
Obávaný vrah taxikářů jde ve stopách nejznámnějších sériových vrahů Česka: Stodolových, Biedermana, či Zelenky  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: lvi, rvs - 
17. dubna 2014
18:00

Zřejmě má na svědomí tři taxikáře, které popravil stejným nebo podobným způsobem. Čeští kriminalisté tak mají s největší pravděpodobností co do činění s dalším sériovým vrahem, kterých česká kriminologie pamatuje hned několik.

Po dvojnásobné vražda dvou mužů u pražské Uhříněvsi, která se stala před týdnem v noci ze čtvrtka 10. dubna na pátek 11. dubna, přetrvávají tajemství. Nikdo neví, kdy a kde vrah udeří znovu.

Oba zavraždění byli taxikáři – Milan P. (†58) a Daniel C. (†25). Vrah nebo vrazi si je stopli ve čtvrtek kolem 22. hodiny. Staršího u Národního divadla, mladšího v okolí náměstí Míru.

Obě auta pachatel ukradl a pak je v Praze odstavil. Vozy už nalezla a zajistila policie. Podle balistiky s těmito vraždami souvisí i lednová smrt třetího taxikáře. Petra S. (†42), jehož tělo nalezla policie v autě ve stejné ulici, kde před pár dny skončil vůz dalšího zavražděného.

Vrah taxikářů by tak šel ve stopách známých českých zabijáků - kteří mají na triku také více než jednu vraždu s podobnými parametry. Udeřili opakovaně, neočekávaně, ale podařilo se je dopadnout. Bude policie úspěšná i v případu mordů řidičů taxi?

Galerie českých sériových vrahů: Straka, Biederman, Stodolovi a ti další!

Asi nejznámějším případem byl „spartakiádní vrah“ Jiří Straka (45), který od února do května 1985 napadl a sexuálně zneužil 11 mladých žen. Tři z nich útok brutálního pachatele nepřežily.

Oto Biederman a spartakiádní vrah Jiří Straka Oto Biederman a spartakiádní vrah Jiří Straka | Archiv Blesku

To Oto Biederman (40) byl odsouzen za pět vražd v případu takzvaného kolínského gangu. Nejznámější byla vražda vrátného v obchodním domě Krone.

Dalším z výčtu sériových vrahů je Ladislav Hojer (†28), který mezi lety 1978 – 1981 zavraždil 5 žen. Všechny uškrtil, jedné z nich odřízl i pohlavní orgány a ňadra, která pak uvařil a snědl.

Obávaný sériový vrah Ladislav Hojer Obávaný sériový vrah Ladislav Hojer | Archiv Blesku

K sériovým vrahům řadí kriminalisté i Josefa Kotta (57) a Michaela Kutilka (63). Ti během 48 hodin zastřelili dva muže a ubodali dvě sedmnáctileté stopařky.

Poměrně nedávný případ manželů Stodolových doslova otřásl Českem. Jaroslav (47) a Dana (43) zavraždili osm starých bezmocných lidi, které bili a nakonec uškrtili kvůli penězům.

Jaroslav Stodola a  jeho žena Dana Jaroslav Stodola a jeho žena Dana | Archiv Blesku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání