Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ve Slavičíně hořel objekt s auty: Škoda šplhá do desítek milionů!

Autor: ČTK, lvi - 
24. února 2014
07:21

Hasiči se v noci na dnešek potýkali s požárem budovy se zaparkovanými automobily v areálu bývalých Vlárských strojíren ve Slavičíně na Zlínsku. Plameny jednopodlažní objekt zcela zničily. Škoda byla předběžně vyčíslena na pět milionů korun na budově a na stejnou částku na vozidlech.

Požár byl nahlášen necelou půlhodinu po půlnoci jako požár přístřešku se dvěma automobily. Hasiči na místě ale zjistili, že se plameny rozšířily na zmíněnou budovu o rozměrech asi 30 krát deset metrů. Povoláno bylo osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Po půlhodině zásahu hasiči zjistili, že budova, ve které stojí další auta, má propadlou střechu. Zasahovali tak z bezpečnostních důvodů pouze zvenku.

Požár se podařilo lokalizovat asi 1,5 hodiny po ohlášení. Hasiči poté dohašovali skrytá ohniska, na místo byl povolán také vyšetřovatel i speciální policejní pes na vyhledávání pachových stop. "Pohyb na požářišti ale komplikuje zborcená konstrukce střechy a velké množství osobních vozidel uvnitř požárem zcela zničeného objektu," uvedl Roman Žemlička z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje s tím, že příčinu požáru hasiči nadále vyšetřují.

marie60 ( 24. února 2014 09:19 )

 ..že by to byl něčí úmysl ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání