Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Expolicistu, který ubodal manželku, obžalovali: Hrozí mu 20 let za mřížemi

Miloš B. se udájně otrávil v plzeňské věznici. Nebyl prý v dobrém psychickém stavu.
Miloš B. se udájně otrávil v plzeňské věznici. Nebyl prý v dobrém psychickém stavu.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
21. února 2014
13:45

Krajský státní zástupce obžaloval dnes už bývalého policistu Miloše B. z Plzně, kterému za vraždu manželky hrozí až dvacetiletý trest. Pětatřicetiletý muž, který se po činu spáchaném loni v létě skrýval týden v lesích na Plzeňsku a dopadla ho speciální jednotka Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Podle obžaloby vykonal čin s rozmyslem. Věc nyní míří ke Krajskému soudu v Plzni.

"Obžaloba byla podána ve čtvrtek. Je mu kladeno za vinu, že to bylo spácháno s rozmyslem nebo po předchozím uvážení, hrozí mu 12 až 20 let," řekl dnes ČTK státní zástupce Martin Rykl, který má kauzu na starost.

Podle Rykla řízení nijak výrazně nenarušil Babykův pokus o sebevraždu, k němuž se ve vazební cele plzeňské věznice odhodlal v lednu. Čekalo se hlavně na znalecké posudky. Znalci zkoumali mimo jiné psychický stav obviněného, zabývali se také příčinou úmrtí ženy.

Babyka byl po pokusu o sebevraždu v bezvědomí převezen do nemocnice. Podle záchranářů byl intoxikován léky a skončil na jednotce intenzivní péče. V nemocnici jej hlídala vězeňská služba, po třech dnech byl převezen do vazební věznice.

Událostí se zabývá i GIBS, která zjišťuje, zda v souvislosti s Babykovým pokusem o sebevraždu neporušila vězeňská služba v Plzni svoji povinnost. Mluvčí inspekce Radka Sandorová dnes ČTK řekla, že zatím k závěru nedospěli.

Není jasné, proč chtěl Babyka sebevraždu spáchat, údajně se o ni už ale pokusil loni, když byl po vraždě své ženy na útěku a skrýval se v lesích u Plzně. Soudkyni, která v září rozhodovala o jeho vzetí do vazby, řekl, že si v lese vařil lektvary, jimiž by se o život připravil.

Pětatřicetiletý bývalý příslušník pražské cizinecké policie Babyka se bude zpovídat z toho, že loni 28. srpna v Sokolovské ulici na plzeňském sídlišti Lochotín pobodal svou manželku. Záchranka převezla ženu v kritickém stavu do nemocnice, kde zemřela. Muž byl týden na útěku.

slider ( 21. února 2014 20:46 )

"Hrozí mu 12 až 20 let"?!?!?! Je to normalni? Jenom v Cechach. Trest smrti!

akko ( 21. února 2014 15:24 )

Pomahat a chranit...

boball ( 21. února 2014 15:00 )

Zatím postačí,když spolu budou bydlet

egyptanka ( 21. února 2014 14:27 )

doufám,že se i s Kramným budou smažit v pekle!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání