Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Pečovatelka zabila na přechodu důchodkyni (†90): O seniory se v práci stará dál...

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: lvi - 
29. ledna 2014
13:32

Čtyřiatřicetiletá řidička minulý týden ujela v Ostravě - Porubě z místa nehody, kde srazila důchodkyni (†90). Ta i přes veškerou péči záchranářů po převozu do nemocnice zemřela. Ostravští policisté pachatelku vypátrali. Ironií osudu je, že řidička pracuje jako pečovatelka pro seniory.

Policisté poté pátrali po tmavomodré felicii a měli k dispozici i záznam z kamerového systému. Z toho ale bohužel nebylo možné rozpoznat registrační značku vozidla. Policistům proto nezbylo, než prověřit tmavomodré felicie v krátké verzi, které se na území Ostravy a okolí nacházejí. Na místě totiž zůstaly střepy z krytu pravého světlometu. V celé České republice je navíc evidovaných 36 tisíc takových felicií.

"Ty jsme zúžili na Ostravu a přilehlé oblasti, zůstalo zhruba 1 200 vozů. Začali jsme těmi vlastníky, kteří žijí v Porubě a okolí," upřesnil pro server idnes.cz ostravský vyšetřovatel Radim Bena. Posléze se potvrdilo, že vozidlo je skutečně registrováno na majitele žijícího v Porubě. Po autě ale nebylo doslova ani vidu ani slechu.

Nebýt náhody…

Až náhoda tomu chtěla, že pachatelka byla dopadena. Policejní hlídka projíždějící Porubou měla poruchu a policisté vyměňovali kolo právě vedle tmavomodré felicie. Ta navíc špatně parkovala. Policistům neušlo, že má nové pravé světlo a uvědomili si, že právě takový vůz hledají.

Vyšetřovatelům už pak nedalo tolik práce zjistit, kdo inkriminovaný den automobil řídil. Zadrželi proto čtyřiatřicetiletou ženu, které je navíc profesionální ošetřovatelko hendikepovaných a starých lidí. Ta se k nehodě přiznala s tím, že odjela, protože pospíchala do práce a dokonce se jí zdálo, že stařenka je v pořádku a mává na ni.

Pachatelce hrozí za neposkytnutí pomoci až pětileté vězení. Je vyšetřována na svobodě a dál pracuje v rámci pečovatelství.

 

mortis69 ( 1. října 2014 23:43 )

Pouze predbehla tu pravou osetrovatelku

kamil_sikovny ( 1. října 2014 19:08 )

Ty nejlepší hry ZDARMA – nechybí ani pecky jako World of Tanks, sportovní Boxing Duel, skvělá antická Grepolis a spousta dalších! http://zdarma-onlinehry.cz http://zdarma-onlinehry.cz http://zdarma-onlinehry.cz

svatadala ( 4. srpna 2014 14:30 )

Bartošová se tady bude řešit asi pořád. Už se to nedá číst. Má co chtěla. Je to smutné, ale vybrala si dobrovolně smrt, nechtěla dál žít. Proč je tady pořád Rychtář, nebo fenka. Té jediné to pomohlo od trápení a bolesti. Nebylo by už konečně ke čtení něco nového než Kramný a Bartošová?

nejkaaaa ( 29. ledna 2014 14:02 )

Co to ta vražedkyně mele?Prý mávala...A i kdyby, tak potom co se rozneslo že někdo porazil modrou feldou chodce, tak ona vymění světlo,a nepřihlásí se..za tuhle nehoráznost by měla dostat víc než pět let..ale obhájce to bude hrát na chybu té mrtvé stařenky..viz Rollincová, Jakubiskovo harpyje apod..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání