Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nájemný vrah: Měl jsem v Praze zlikvidovat rivala Krejčíře!

Autor: ČTK, geo - 
17. listopadu 2013
09:37

Radovan Krejčíř si prý v dubnu 2009 najal zabijáka, který měl v Praze zabít jeho rivala. Podle jihoafrického listu Sunday Times to tvrdí nájemný zabiják, který měl vraždu pro Krejčíře provést. Akci překazila bezpečnostní opatření kvůli tehdejší návštěvě prezidenta Obamy v Praze a selhání zbraně.

Na Krejčířově seznamu osob k likvidaci "v zahraničí" prý bylo šest lidí, kteří žili v Česku, Německu a na Seychelách, kde pobýval před příchodem do JAR. Svědectví údajného nájemného vraha, který je původem Řek, ale žije v JAR, získal ve Španělsku soukromý vyšetřovatel Paul O'Sullivan. Ten se Krejčířovými aktivitami dlouhodobě zabývá.

Krejčíř zuřil

Kvůli nepovedené pražské misi prý Krejčíř zuřil. "Radovan prohlásil, že nechápe, jak jsme nemohli tu práci udělat. Řekl, že kdokoli může vejít do McDonald's, střelit někoho a odejít s tím, že práce je hotová," citoval list Sunday Times z výpovědi, kterou získal. Střelec neúspěch vysvětlil tím, že po celé Praze byla kontrolní stanoviště a že zbraň s tlumičem, kterou k vykonání vraždy dostal, nefungovala.

Na Krejčířově seznamu byl také Čech František Pivoda, který mu prý dlužil peníze. Pivoda v rozhovoru se Sunday Times uvedl, že s Krejčířem před 15 lety obchodoval, ale k možnosti vraždy se nechtěl vyjádřit. Řekl jen, že Krejčíř je "nemocný" a že se problém týká "něčeho v jeho hlavě".

Samopal v zahradě

Ve zmíněném prohlášení se údajný zabiják zmiňuje také o Krejčířově matce Naděždě. "Bavili jsme se o zbrani, Škorpionu, a o tom, proč nefungovala," vypověděl. Naděžda Krejčířová si mu údajně postěžovala na to, že vykopat tento československý kompaktní samopal, který prý měla ukrytý na zahradě, bylo namáhavé a že on s ním nic nedokázal.

Mrtví kolem Krejčíře

Portál news24.com připomněl, že počet zabitých kolem Krejčíře neustále roste. Jihoafrická média vypočítala nejméně deset vražd jeho spolupracovníků i nepřátel. V úterý pak při výbuchu bomby v Krejčířově směnárně na johannesburském předměstí Bedfordview zahynuli další dva jeho blízcí známí, jedním z mrtvých byl Čech Jan Charvát, který před českou justicí rovněž uprchl.

Bombový útok

Policie prozatím nezveřejnila motiv bombového útoku a ani Krejčíř okolnosti neobjasnil, když prohlásil, že netuší, kdo by za tímto činem mohl stát. Jihoafrická média nicméně spekulují, že by mohlo jít o boj o moc mezi Krejčířem a kapskou drogovou mafií.

Policie obstavila Krejčířův majetek

Jihoafrická média si všímají také toho, že policie v případu kolem Krejčíře začala po výbuchu jednat "viditelněji" než dosud. V pátek mu úřady kvůli údajnému krácení daní obstavily majetek a ve čtvrtek elitní policejní jednotka Hawks (Jestřábi) kvůli daňovým deliktům zadržela jeho finančníka Ivana Savova, který by měl v pondělí předstoupit před soud.
    

Vsazení Bulhara Savova do vazby je podle jihoafrické policie tak trochu dílem náhody. Policie totiž využila příležitosti a Bulhara Savova zadržela na místě výbuchu Krejčířovy směnárny. "Nevím, jak to nazvat - příhodné podmínky, nebo štěstí - že tam byl a že jsme ho zrovna začali hledat," prohlásil mluvčí Jestřábů Paul Ramaloko.

jahodove_ticho ( 17. listopadu 2013 18:02 )

Jak vidíte, když utrácíte prachy, jste pro zemi dost zajímaví i jako gauneři. Jiný důvod proč mu JAR poskytuje útočiště nevidím...

jahodove_ticho ( 17. listopadu 2013 18:01 )

Kdyby ses raději neztrapňoval ty fekále

bizon_pepa ( 17. listopadu 2013 16:04 )

To nebyl nájemný vrah, ale blb. Pokud si to blesk nevycucal z prstu úplně celé.

tarot666 ( 17. listopadu 2013 12:31 )

jasně a nájemný vrah bude ochotně dávat rozhovory novinám,hhh

tracoinsa1975 ( 17. listopadu 2013 11:54 )

Ty policajti co ho nechali odjet do ciziny jsou větší zločinci,jak Krejčíř

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání