Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Na Simona (†14) pokřikovali zrzku: Chlapec se kvůli tomu oběsil!

14letý Simon spáchal sebevraždu kvůli několikaměsíční šikaně od spolužáků
14letý Simon spáchal sebevraždu kvůli několikaměsíční šikaně od spolužáků  (Autor: Facebook.com)
Autor: šim - 
14. listopadu 2013
15:21

Dětská krutost nezná mezí a i když jde o žert, nemusí ho křehká duše dospívajícího člověka ustát. Chlapec z Velké Británie jménem Simon, na kterého ve škole pokřikovali zrzku, se kvůli pošklebkům oběsil. Nebohého Simona našel jeho otec.

Kvůli jeho zrzavým vlasům se mu ve škole spolužáci ustavičně pošklebovali. Simon si ve snaze zabránit pošklebkům dokonce obarvil své přírodně ryšavé vlasy na hnědou barvu. Ataky ze stran spolužáků však nepřestaly.

Došlo to tak daleko, že Simon v slzách prosil svého otce, aby ho do školy doprovázel. Když se ho otec později ptal, jestli je všechno v pořádku, odpověděl mu, že se vše vyřešilo. Simon se však stával čím dál více zamlklý. „Zamykal se ve svém pokoji, nemluvil se mnou. Říkal jsem si, že se mi bojí něco říct,“ vzpomíná zoufalý otec, s nímž Simon bydlel sám.

Poslední den loňského října odešel Nigel Walters jako vždy na noční do práce. Když odcházel, řekl mu, že mu jako vždy během služby pošle SMS zprávu, že ho miluje. Tu noc však měl moc práce a na SMS zapomněl. Domů se vrátil po čtvrté hodině ráno. „Hudba u Simona v pokoji hlasitě hrála a stále svítilo světlo. Šel jsem nahoru, abych mu řekl, ať už jde spát,“ popsal osudnou noc Nigel.

„Když jsem otevřel dveře, uviděl jsem ho tam oběšeného. Vyběhl jsem z pokoje a běžel dolů. Křičel jsem, nemohl jsem uvěřit, že je to pravda, byl jsem v šoku,“ vzpomíná na nejhorší okamžik svého života nešťastný otec, který si vyčítá, že mu tenkrát v noci nenapsal.

Simon byl ve škole šikanován několik měsíců. Jednou se ze školy vrátil dokonce s ránou na hlavě. Ředitelka školy, kam Simon chodil, tvrdí, že žádné známky šikany u Simona a jeho spolužáků nikdo nikdy nezaznamenal. „Byl mezi spolužáky populární. Byl to malý smíšek a klaun,“ řekla o chlapci při vyšetřování ředitelka školy.

Buď chlapce neznala, nebo na něm nepoznala, že se něco děje. Vyšetřování ukázalo, že chlapec si návod na to, jak se zabít, našel na internetu.

negomba ( 14. listopadu 2013 19:26 )

Kdyby to klučina ustál, nevěřím že by se to s ním táhlo do dospělosti a nevybojoval si své místo na slunci. Ale dovedu si představit, jak ten klučík mimochodem moc sympatický a hezký vnitřně trpěl, jak byl tím ponížený, odtržený od ostatních.. vnitřně natolik zraněný, že.. Je to otřesné a převelice smutné!

negomba ( 14. listopadu 2013 19:15 )

Proč ho do téže školy snacha také přehlásila? Protože už ho měli všichni kantoři plné zuby v původní škole.. A v té nové velmi brzy také. Odmítali brát synovce na různé výlety atd, protože vždy byl (už jako čtyřletý škrtil silou vnuka..) problémový, hodně problémový.. A vnuk, aby to ve šklole neměl ještě horší, než má, tak to nechce ventilovat.. Je to opravdu těžké, věřte mi. Pedagogové, psychiatři, psychologové a nakonec i můj syn už nad ním zlomili hůl. Není nápravné cesty. Kluk (synovec) slíbí, i se rozpláče.. a v zápětí je zase zlý.. Od malička mu bylo umožněno matkou hrát samé hry, kde se střílí, zabíjí.. a u těchto her byl spokojený.. Mého syna to štvalo, zakazoval mu to.. ale neuspěl-matka kluka vždy kryla... Je mi fakt strašně líto všech takových klučíků jako toho zrzounka, čím museli procházet, než našli "odvahu" tomu čelit po svém.. Je to hrůza co se děje všeobecně na školách mezi dětmi.....

enriko ( 14. listopadu 2013 18:33 )

Angličani jsou bílí, pihatí a podryzlí skoro všichni a ještě mají křivé zuby. Čert ví co měl kluk za problém, proč byl v noci sám, kde byla máma atd.

negomba ( 14. listopadu 2013 18:33 )

Můj vnuk je strašně hodný kluk. Chodil do jedné třídy se synovcem, který ho stále při vyučování obtěžoval. Vnuk měl špatné známky, nechtěl do školy chodit a nikdy neřekl proč. Dcera ho přeřadila do jiné školy. Byl okamžitě oblíbený svým chováním jak žáky, tak učiteli, kteří navíc nechápali, kde k tak hrozným známkám přišel, když vše uměl.. Najednou byl samá jednička a pochvaly od kantorů nebrali konce až do chvíle, kdy i snacha přehlásila mého (mimochodem nevlastního) synovce na tutéž školu a do téže třídy.. Rozsadit je do tříd nebylo možné, třída byla jedna. A vše nejenže začalo nanovo, ale v mnohem horším!!! Tato škola získala školáka, který mlátil a kopal do děvčat.. a když se jich vnuk zastával, od synovce schytal výsměch, ponižování, nadávky atd. a to vše graduje dál.. Nechce však o ničem mluvit, nechce "bonzovat" svého bratrance.. Je však tuze zoufalý a nešťastný, někdy pláče a do školy odmítá opět chodit a mé dceři se svěřuje až když neví kudy kam,s tím že "mami prosímtě nikomu to neříkej". Dcera je velice naštvaná i zoufalá. Po posledním incidentu, kdy mu synovec málem vyrazil zuby, protože mu ucukl se židlí.. vzala telefon a že si s matkou synovce promluví.. A ona?? Naštvaná, že jí obtěžuje, protože její kluk je nej a nej a ať si nevymýšlí...

naidka ( 14. listopadu 2013 18:02 )

To by se v Irsku stát nemohlo, tam jsou zrzaví skoro všichni.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání