Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Policista Miloš B. zavraždil svoji ženu: Leží tu celá od krve! volali vyděšení sousedé

Autor: sch - 
9. září 2013
11:21

„Leží tu žena, je celá od krve,“ říkal hlas v telefonu, který volal na linku 112. Brutálně ji ubodal její manžel a pak zmizel kamsi do lesa. Expolicistu Miloš B. (35) má už naštěstí policie. K tragické události ale možná vůbec nemuselo dojít, týden před vraždou totiž v bytě byla policie! Nikdo ale asi nemohl tušit, co se stane v následujících dnech.

Miloš B. (35) svoji manželku brutálně ubodal ve středu 28. srpna. Celé to mohlo ale dopadnout mnohem hůř, ještě pár dní před osudným dnem měl doma několik střelných zbraní včetně pušky s hledáčkem. Přišel ale o zbrojní průkaz a tím pádem i o pušky.

Celá od krve

Vrahovu manželku našli na chodbě domu v Sokolovské ulici v Plzni. „Leží tu žena, je celá od krve.“ Takhle nějak zněl hovor na tísňovou linku 112. Vyděšený hlas oznámil tragédii chvíli po poslední bodné ráně. Miloš B. ji pobodal tak brutálně, že se už lékařům, kteří ihned přijeli, nepovedlo život zachránit, informoval server policejnidenik.cz.

Sebevražda

Jakmile zmizel z místa činu, policisté byli tak trochu ve slepé uličce. Našli sice dopis na rozloučenou, kde se Miloš B. zmiňoval o sebevraždě, protože nejspíš chtěl svézt kriminalisty ze stopy, to ale rychle vyloučili a začali s pátráním. Hodně pomohli občané s anonymními telefonáty.

Únos dcery

Nebezpečný šílenec. Takhle by se dal vrah klasifikovat. I proto museli kriminalisté postupovat velice opatrně, v té době totiž ještě netušili, že u sebe nemá žádnou střelnou zbraň. Nemohli riskovat, aby je expolicista lovil jako zvěř. Další slabinou byla jeho dcera, ke které měl silný citový vztah. Tu ale naštěstí policisté včas zachránili.

Nasazení ve dne v noci – jako ve filmu

Celá akce neměla daleko od kriminálek, které vídáme v televizi. Případy, kdy akční hrdinové nespí několik dní, aby utekli spravedlnosti, nebo naopak, aby byla spravedlnost vykonána, se od vyšetřování této vraždy příliš nelišily. Členové týmu GIBS nespali i dva dny, pracovali ve dne v noci.

Ujížděl na kole

Jízdní kolo je podle kriminalistů ideálním prostředkem k útěku. Je to nenápadné, tiché, člověk se dostane i mimo cesty. Kriminalisté nakonec dostali tip na vrahovu skrýš, kde sice byli jeden den neúspěšní, druhý den jim ale vjel přímo do náruče. Přesně týden po vraždě. Na útěku byl 176 hodin.

krdasseneda ( 9. září 2013 12:59 )

reklama i článek stojí za hovno

naidka ( 9. září 2013 12:37 )

Bleskáči, proč musíte udělat z každého případu seriál ? Kdybyste aspoň napsali něco nového, že bydlel v brlohu a že jezdil na kole není žádná aktualita. P.S. tu reklamu na Hornbach, která se objevuje co chvíli přes celý monitor a nejde smazat, si strčte .....no vy víte.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání