Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Měsíc od smrti Moniky a Klárky a Petr K. je stále v Egyptě: Kdo mu platí luxus?

Autor: Jan Doležal, Barbora Kabátová, ČTK - 
28. srpna 2013
10:24

Petr K. (35) z Karviné, který na dovolené v Egyptě ztratil manželku Moniku (†36) a dceru Klárku (†8), stále čeká v Hurghadě, až skončí policejní vyšetřování. Bydlí v luxusním hotelu, ale ne za své. Cestovní kancelář, která mu ubytování platí, stál už přes 12 000 korun! A účet bude ještě vyšší!

Monika a Klárka záhadně zemřely v pokoji hotelu Titanic Palace 30. července. Celá rodina měla zaplacenou dovolenou do 5. srpna. V hotelu smrti pak bydlel Petr K. na účet pojišťovny Allianz ještě jeden den. Poté se přestěhoval do hotelu Sea Garden v centru Hurghady, ovšem na účet cestovní kanceláře Blue Style. „Cítíme povinnost se o našeho klienta postarat. Pokoj s polopenzí budeme hradit, dokud Petr K. nebude moci odcestovat do Česka,“ řekl Blesku mluvčí cestovky Martin Slaný.

Částku tají

Konkrétní částku sdělit odmítl. Blesk ale zjistil, že noc v jednolůžkovém pokoji s polopenzí stojí v přepočtu 729 Kč. Petr K. přebývá v hotelu Sea Garden už 22 dní, a tudíž cestovka za něj už zaplatila 12 245 korun. V částce je započítána sleva za dlouhodobé ubytování.

Zapírá se?

Blesk se včera několikrát po sobě chtěl s otcem otrávené rodiny spojit. Když zavolal do hotelu, recepční pokaždé tvrdili, že Petr K. není ve svém pokoji. Naposledy už se ani nesnažili spojit telefon na pokoj a rovnou řekli: „Může být na pláži, nebo si zašel na jídlo.“ Petr K. podle všeho nechce, aby ho někdo vyrušoval...

Cestovky obnovují zájezdy

I když ministerstvo zahraničí stále doporučuje turistům, aby do Egypta nejezdili, velké cestovní kanceláře už začínají obnovovat letecké zájezdy. První klienti CK Fischer odletí ve čtvrtek 5. září do Marsá Alam, další v neděli 8. září do Hurghady. Společnost tak reaguje na zmírnění napětí ve velkých egyptských městech, klid v letoviscích a zájem klientů. Obnovení letů do Egypta v září plánují také cestovky Alexandria, Exim tours či Blue Style. „Naše varování ohledně cest do Egypta trvá. Situace v zemi je nepředvídatelná,“ řekla Blesku mluvčí ministerstva Johana Grohová.

fandamilan ( 30. srpna 2013 19:27 )

Je to takový *** jak všichni v tom regionu.Chlastačky,ožíračky bitky.Navíc dělá v debilní fabrice,sám je debil a vrah.

tarka ( 29. srpna 2013 17:45 )

sám Petr Kramný tvrdil, že pokoj byl již druhý den pronajat jiným hostům...ale to tvrdí jen on!!! Takže ty se taky jen domníváš

danny64 ( 29. srpna 2013 04:51 )

Dik popelko jsem stejneho nazoru

klidek.pianko ( 29. srpna 2013 00:38 )

omluva no , za večer třetí pc a mám toho po krk , dřív to nevyšlo

klidek.pianko ( 29. srpna 2013 00:33 )

 ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání