Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ondra (19) zavraždil kamaráda na hřbitově: Pustili ho na svobodu!

Ondra (19) ubodal na hřbitově svého kamaráda. K vraždě se přiznal, ale soudce ho pustil na svobodu
Ondra (19) ubodal na hřbitově svého kamaráda. K vraždě se přiznal, ale soudce ho pustil na svobodu  (Autor: Facebook.com, Reprofoto TV Nova)
Autor: ljš - 
28. července 2013
12:35

Městečkem Doksy obchází strach. Ulicemi tam chodí mladík, který se policistům přiznal k vraždě svého kamaráda. Bodl ho nožem při banální hádce o pár stovek, ke které došlo na místním hřbitově. Soudce ho ale poslal místo do vazby na svobodu.

K vraždě jednadvacetiletého muže došlo už v úterý odpoledne na hřbitově v Doksech na Českolipsku. Vrah Ondřej Š. (19), který se policistům k činu přiznal byl od té doby v policejní cele.

"Obviněný mladík je zatím v policejní cele a policejní komisař podá na krajské státní zastupitelství návrh, aby bylo jeho vyšetřování vedeno vazebně," uvedla tehdy policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Jenže k velké nelibosti policistů byl obviněný propuštěn na svobodu.

Obyvatelé městečka tak trnou hrůzou, aby nezaútočil znovu. Podle serveru Tn.cz se tam rozhodně netěší dobré pověsti ani on, ani jeho oběť.

Mezi hroby

Pobodaného mladíka našla náhodná svědkyně. Přivolaní záchranáři už mu pomoci nemohli. "Pokoušeli jsme se o resuscitaci, bohužel neúspěšně," řekl krajský ředitel záchranné služby Stanislav Mackovík.

Podezřelého mladíka kriminalisté zadrželi krátce po činu. "Následovaly výslechy, při nichž podezřelý mladík popsal kriminalistům, jak k incidentu došlo, a k činu se doznal," řekla Suchánková. "Důvod usmrcení mladíka byl triviální. Hádka o nesplacení několikasetkorunového dluhu," dodala. Policisté na místě činu pracovali několik hodin, na hřbitově mimo jiné zajistili vražednou zbraň.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání