Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Studentka (†19) se v Ostravě předávkovala pervitinem: Drogy dostala za brigádu!

Dívka (†19) kouřila pervitin, nakonec se předávkovala
Dívka (†19) kouřila pervitin, nakonec se předávkovala  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: shp, ČTK - 
12. července 2013
10:52

Jako každá druhá dívka jejího věku si studentka (†19) z Ostravy našla s kamarádkou brigádu. Společně uklízely, ale za odvedenou práci nedostávaly peníze, ale drogy! Dívce se po fetu udělalo špatně a poté, co si šla lehnout, se již nikdy neprobudila.

Dvě devatenáctileté dívky dostaly nejprve pervitin za to, že uklidily chatu v obci na Frýdecko-Místecku. Drogu jim dal podle vyšetřování muž (35) a studentky pervitin opakovaně kouřily. Muž dívkám nabídl další brigádu za drogy - úklid bytu v Ostravě. Tentokrát jim dal metamfetamin v kapsli a marihuanu.

Když se probudila, zjistila, že kamarádka je mrtvá

„Zdravotní stav jedné ze studentek se ovšem začal zhoršovat,“ prohlásila policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Muž podle ní nezavolal lékařskou pomoc, ale sám dal dívce lék, který obsahoval psychotropní látku diazepam. Když se 8. července jedna z dívek vzbudila, zjistila, že její kamarádka je zřejmě mrtvá. Holčáková uvedla, že muž se studentku ještě snažil oživit tak, že ji přenesl do vany, kde ji sprchoval. Až potom se o události dozvěděla policie.

Předávkovala se pervitinem

„Soudní lékaři po provedené pitvě konstatovali příčinu úmrtí studentky, intoxikaci organismu pervitinem," uvedla Holčáková. Muže policie stíhá pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Vzhledem k tomu, že v důsledku jeho počínání zemřel člověk, hrozí pachateli až 18 let vězení.

Drogami již v minulosti platil

Policejní mluvčí doplnila, že obviněný muž také od roku 2011 platil drogami za práci na rekonstrukci rekreační chaty. Pracovníkovi (32) dal desetkrát zhruba gram pervitinu.

 

Znáte předávkovanou dívku nebo muže, který jí drogy prodal? Napiště nám na tip@blesk.cz

mortis69 ( 12. července 2013 21:18 )

99% blbosti je u holek Když by nebyli fetky,jistě by to nepřijali už na poprvé a mohli odejít.Ze zákona je oznamovací povinnost a tak porušili hned několik zákonů

johnhardy ( 12. července 2013 20:57 )

Tak za tohle si ten čubčisyn a feťácký dealer nezaslouží nic jinýho než injekci STRYCHNINU přímo do krkavice!

mortis69 ( 12. července 2013 20:00 )

Závislost na chlastu může získat jen mentál,co se nedovede srovnat s realitou.Nemůžeš to srovnávat s tvrdou drogou,potažmo s psychotropními jedy.Něco si o tom přečti(pokud umíš)a pak mudruj.

deratizator ( 12. července 2013 19:57 )

no ti co čtou víc než jen nadpis si to přečetli v článku

angryagain ( 12. července 2013 19:11 )

A čo alkohol? To nie je droga? Potom treba ale zastreliť každého krčmára aj predavača v potravinách. Aspoň podľa tvojej logiky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání