Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Masakr v Alpách: Policie zatkla bratra otce postřílené rodiny

Autor: shp - 
24. června 2013
19:05

Otec, matka i tchýně byli zastřeleni. Vážně byla zraněna dcerka (7) a její sestra (4) přežila jenom díky tomu, že se schovávala osm hodin pod tělem mrtvé matky. Vyvraždění britské rodiny ve francouzských Alpách je dosud záhadou, kterou by mohl objasnit bratr zavražděného otce, kterého zatkla policie. Je podezřelým?

Při masakru britské rodiny iráckého původu schytal kulku i kolemjedoucí cyklista Sylvain Mollier. Nepřežil. Prokurátor v Annecy Eric Maillaud potvrdil, že zatčeným je bratr otce rodiny Saada al-Hilliho Zaid. Policie ho prý zatkla dnes ráno v rámci vyšetřování a po prohledání jeho britského bydliště a golfového hřiště, jehož je správcem.

První zatčení po deseti měsících

„Máme v úmyslu mu klást otázky ohledně jeho tehdejšího zaměstnání, jeho vztahů s bratrem a na rodinné dědictví,“ naznačil Maillaud. Neprozradil však, jestli je Zaid al-Hilli podezřelým. Jde však o první zatčení v souvislosti s deset měsíců starým případem.

Měl přistup k Hussainovým kontům?

Záhadná střelba u Annecy loni vyvolala velký zájem médií, která spekulovala o nejrůznějších důvodech vraždy od rodinných sporů po skutečnost, že otec rodiny měl údajně přístup ke švýcarskému kontu irácké strany Baas popraveného prezidenta Saddáma Husajna. Spekulovalo se i, že terčem byl Mollier, který pracoval v atomové elektrárně.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání