Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hledala syna (†2) po celém domě: Našla ho utopeného v pračce

Autor: Jaroslav Šimáček - 
3. dubna 2012
19:33

Hrozná tragédie se stala v americkém Oregonu. Dvouletého chlapečka nechala jeho matka Tiffany chvíli bez dozoru, nedlouho poté na něj volala, hledala ho po celém domě, podívala se za každý roh, do každé skříně. A když už to vypadalo, že se po chlapci slehla zem, napadlo jí podívat se do pračky...  

Bezmoc a zdrcující smutek. Mladá maminka Tiffany ještě před chvíli četla časopis, teď ale zoufale pobíhala po celém bytě. Její dvouletý syn Ollie nikde.

"Volala jsem jeho jméno a nemohla ho nikde najít. Potom jsem strčila ruce do pračky a ucítila jeho tělíčko. Byl to nejhorší den v mém životě," říká zdrcená matka. "Nemohla jsem ho odtamtud dostat. Potom se mi podařilo vytáhnout mu hlavu z vody. Nedýchal. Necítila jsem jeho tep...," sdělila serveru Huffingtonpost.com.

Když se podařilo chlapce i s přivolanou pomocí z pračky s horním plněním vyprostit, převezli ho do nemocnice. Lékaři bojovali o jeho život, ale marně. Druhý den již nezbývalo, než chlapečka odpojit od přístrojů.

Policie: Šlo o tragédii

Tiffany, ani její manžel Chris Hebb, nebudou čelit trestnímu stíhání. Policie nevěří, že by šlo o úmyslný trestný čin, či nedbalost a případ uzavřela jako tragickou nehodu. Jak k ní přesně došlo, zveřejněno nebylo. Olliemu, který prý mamince rád asistoval u praní a házení špinavého prádla do pračky, se však patrně podařilo vyšplhat přes vanu na pračku a spadnout dovnitř. 

Chlapec byl pohřben o víkendu v Utahu a kriminální statistiky říkají, že jde za posledních pět let o skutečně ojedinělý případ tohoto druhu. Mnohem častější je však utonutí dětí ve vanách. To však nic nemění na rozměru tragédie.

"Pokaždé, když se probudím, myslím, že je to noční můra a pak si uvědomím, že je to tvrdá realita...," říká zdrcená Ollieho matka.

lokii ( 2. července 2012 19:30 )

Bohuzel, starsi pracky se daji napustit s otevrenym vikem a maji velkou kapacitu. Takove male dite se do ni dostane a ven uz ale nemuze. Je to hrozna tragedie, ale na druhou stranu nechapu, proc rodice mista, kde se pere, nezamykaji. Je tolik vselijakych pomucek, ktere znemozni detem pristup tam, kde je to nebezpecne a nebo se spusti zvukova signalizace a rodice mohou zasahnout. Vzdyt nejde jen o pracky, ale take o praci prasky a dalsi predmet a prostredky at uz je pracka umistena v koupelne nebo jinde. Bohuzel, za tu chvilku nepozornosti zaplatili vsichni - ten drobecek zivotem a rodice smutkem, ktery nikdy nepreboli. Nakonec ta maminka si uz zbytek zivota od vycitek neodpocine. Clovek musi byt stastny, ze se mu pri vychove deti nic nestalo.

e.44 ( 4. dubna 2012 00:22 )

Tak to se divím, že právě v Americe, kde ti i k mikrovlnce napíšou, že v ní nesmíš sušit kočku, nemaj na pračkách takovou samozřejmost, jako pojistku proti otevření. I když na některých to vlastně maj. Tu druhou pračku jsem měla americké výroby. Otevřená se nedala ani spustit, ani napustit, po zastavení nebo skončení programu se nedala vůbec otevřít dřív jak po minutě, aby už byl buben nehybný a když se otvírala před skončením cyklu, tak se navíc musely zmáčknout takové dva protilehlé knoflíky současně, což by malé dítě skutečně nezvládlo. A taky byla dost velká. Asi na 8kg prádla.

anka ( 3. dubna 2012 23:23 )

ty pracky jsou velke, da se v nich prat i pokryvka, voda do ni natce i s otevrenym vikem.....jenom pracka nepere...otevrit viko pracky pri prani lze lehce...

12356 ( 3. dubna 2012 23:09 )

Kdyz otevres horni viko, tak se pracka automaticky zastavi a pokud ten malej to viko odklopil a spadnul tam, tak se klidne utopit mohl,protoze u americkych pracek to neni zadny problem, jsou tak nastavene, pracka sice nepere, ale voda se nevypusti...  

12356 ( 3. dubna 2012 23:05 )

Mas sama dvoulete dite a asi vis, co takovi caparti dokazi za "zazraky" A pokud jsi videla opravdovou americkou pracku, tak ver, ze pro dvoulete dite neni absolutne problem, se do pracky dostat a utopit se v ni. Tady je video, kde se pere full size comforter, coz by tak odpovidalo nasim dvema pokryvkam.  http://www.youtube.com/watch?v=eLBMUEQKvhY&feature=relmfu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání