Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zapálil taxikáře a ženě usekl prsty mačetou, zrůda dostala doživotí

Odsouzen na doživotí: Nebezpečný recidivista Luboš Miko stráví zbytek života za mřížemi
Odsouzen na doživotí: Nebezpečný recidivista Luboš Miko stráví zbytek života za mřížemi  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
27. ledna 2012
14:20

Na svou obranu tvrdil, že je sice zloděj, ale nikoli vrah. Nakonec však byl nebezpečný Luboš Miko usvědčen a zbytek života stráví ve vězení. Za vraždu taxikáře a napadení dvou žen. Jednu několikrát sekl kvůli její kabelce mačetou a připravil jí tak o části prstů, druhou těžce pobodal při vloupačce do jejího domu.

Trest je definitivní. Za vraždu taxikáře a další dva pokusy o usmrcení jiné osoby dostal v pátek Luboš Miko doživotí. Potvrzeno tak bylo rozhodnutí Městského soudu v Praze z června 2011.

Miko se sice zpočátku přiznal, ale pak svou výpověď stáhl. A začal složitý proces, na jehož konci však byl ze svých činů usvědčen.

Mrtvý taxikář a dvě těžce poraněné ženy

Taxikáře (†70) zastřelil v srpnu 2009 v pražských Kunraticích. nechal se od něj svézt, jenže pak vytáhl zbraň a dvakrát ho střelil do hlavy. Ještě než uprchl s rozsáhlou hotovostí i mobilními telefony, vůz zapálil. Stopy ale dokonale nezahladil. Kriminalisté našly poblíž ohořelého vozu lahev se stopy jeho DNA.

První z žen (62) napadl při pokusu o vloupání do jejího bytu také na Praze 4. Zloděj vylezl po hromosvodu, ale probudil nájemnici ze spánku. A začala živoucí noční můra. Bránila se, ale přesto ji pobodal do hlavy i hrudníku.

Další jeho obětí se mohla stát žena (47), kterou se pokusil připravit o její kabelku. Útok mačetou však naštěstí přežila, přišla však o části několika prstů.

Po udělení doživotí by už ale bestiální zloděj a vrah nikomu ublížit neměl. Za mřížemi to však dobře zná - již dříve zde strávil skoro 20 let. Ani po svém propuštění se však k normálnímu životu nevrátil. V jeho případě pokus o nápravu dokonale selhal.

vary ( 27. ledna 2012 17:56 )

Ježiši. Okamžitě tyhle černý šváby postřílet.

dave76 ( 27. ledna 2012 16:46 )

Z očí mu srší "nelituji, kdybych mohl, udělám to znovu", parchant zas*anej

joel ( 27. ledna 2012 15:37 )

Proč mam takoveho ***a zivit? Aspon povesit za koule kazdy den misto obeda....

adorator ( 27. ledna 2012 14:41 )

tak ho teď budem do smrti živit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání