Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trest za týrání Drahušky: Babička dostala podmínku!

Autor: rvs, ljšk - 
16. ledna 2012
12:45

Babička týrala svou vnučku (6), kterou měla svěřenou v pěstounské péči! K takovému závěru došel soud, který Irenu K. potrestal dvouletou podmínkou. Drahuška měla na těle podlitiny a škrábance, měla omrzliny na nohách, kvůli kterým jí hrozila dokonce amputace. Po odebrání pěstounům musela být loni v únoru deset dní v nemocnici.

Kromě babičky dostal dvouletou podmínku i její přítel, se kterým Drahušku sedmkrát trestaná žena "vychovávala". Společně se dvěma syny (13 a 17)  a Drahuščinou sestřenicí (9) žili ve zchátralém domě na okraji Prahy.

Podle lékařů nesla holčička jednoznačné známky týrání, sama Drahuška později v Klokánku vypověděla, že musela stát bosá ve sněhu. Její náctiletí "strejdové" ji opakovaně bili a šikanovali, dostávala nedostatečné množství jídla, byla podvyživená a byla celkově zanedbaná.

Babička Irena K. jakékoliv provinění opakovaně popřela. „Praskl nám kotel, můj partner je bez práce, všechno jsem to musela táhnout sama,“ řekla v minulosti Blesku žena, která byla už sedmkrát trestaná.

Do Klokánku Drahušku loni v lednu přivedla sama s tím, že už se o ni nemůže starat. Pracovníci dětského centra holčičku okamžitě poslali do nemocnice a začali se snažit o její odebrání pěstounům. Drahuška nyní žije v Klokánku v Hostivici u Prahy. Rozsudek není pravomocný, lze se proti němu odvolat.

aluman ( 19. ledna 2012 12:19 )

Dítě naučíš jíst lžící ani ne za týden. Navíc když je to pro něj nová zajímavá věc, na kterou se nadšeně vrhne, jelikož do té doby nemělo skoro žádné zajímavé podněty pro vývoj přirozených schopností. Jinak je jasný, že bez pití by je těžko udrželi na živu. A kousání? No když je konečně co, tak to se taky dítě naučí poměrně rychle. Ale ne hned. Nejdřív tuhou stravu plivaly, potom cucaly a cumlaly, nevěděly si s ní rady. O tom, jak a čím byly děti krmeny nejlíp vypovídá lékařská zpráva o jejich opožděném tělesném vývoji, katastrofálním stavu kostí, kloubů, zubů a svalů. To, že vypadaly relativně dobře je výsledek dostatku jednostranné nevyhovující kašovité stravy. Prostě byly to takový malý vycpaný žočky bez pevnýho rákladu do kterých když drcnes, tak se rozpadnou.

gevi ( 16. ledna 2012 20:41 )

Divná familie. Kdo byla ta nepříčetná mladá, co řvala do televize? Proč bába - od pohledu retardovaná cuchta - vychovává plno dětí? Kde mají rodiče a proč se o ně nestarají oni? Nepoužívám slovo lůza, ale teď musím.

abyss ( 16. ledna 2012 17:59 )

Nechtěla jsem se rozepisovat úplně do podrobností, aby můj příspěvek nebyl příliš dlouhý. Tak to objasním dodatečně. Ta dívenka byla zvyklá, že topení je normální trest za udělaný nepořádek a tak když její křeček udělal bobky mimo klec, považovala za normální ho potrestat stejným způsobem.

abyss ( 16. ledna 2012 17:55 )

Ona v takových případech bohužel nestačí jenom láska. Náhradní rodiče, aby něco s takovými dětmi zmohli, musejí mít vzdělání zaměřené na práci s narušenými dětmi, nebo alespoň jak se říká, dar od pána boha - prostě přirozený talent k zvládání takových situací.

abyss ( 16. ledna 2012 17:13 )

Ono se nedá jednoznačně říci, že by se ty oběti mstily. Jde spíše o to, že vzorec chování s kterým se setkaly považují za normální. A to se dá změnit, pokud se v čas dostanou do vhodné, správně fungující rodiny. Jeden takový případ znám. Manželé si osvojili čtyřleté týrané děvčátko. Nejdůležitější bylo aby poznali co je pro dívenku normální a pokud to ve skutečnosti normální nebylo, aby jí nenásilně dovedli na správnou cestu. Například ta dívenka topila křečka v záchodové míse. Vždycky mu podržela hlavu pod vodou a pak ho zase vytáhla. Nedělala to proto, že by byla zlá, ale proto že jí to přišlo normální. Když na to náhradní rodiče přišli, nepotrestali jí, ale zeptali se jí proč to dělá. Řekla že jí to máma taky dělala. A potom následovalo dlouhé vysvětlivání, laskavé povídání, názorné příklady...A tak jí odnaučili mnoho špatných věcí, které ta malá považovala za normální. Velkou roli v tom také hrál osobní příklad. Dnes je z dívenky normální mladá žena, která je vzornou mámou svým dvěma dětem. Měla velké štěstí, že se dostala do skvělé náhradní rodiny, která dokázala prolomit to její "prokletí".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání