Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šílený řidič: Přejel chlapce (†5) dvakrát, aby nemusel platit lékaře

Autor: INT, zuf - 
25. října 2011
16:36

Neuvěřitelné! Čínský řidič kamionu srazil pětiletého chlapce a pak přes něj chladnokrevně zacouval, aby měl jistotu, že zemře. V Číně totiž nefunguje bezplatné zdravotnictví a řidiči se nechtělo platit vysoké nemocniční účty. Pohřeb vyjde levněji, řekl si.

Odporný incident se udál v Luzhou na západě Číny. Řidič nákladního vozu Ao Yong srazil teprve pětiletého Xionga Maoke, když vyrazil z domova na cestu do školy.

"Viděl jsem, jak náklaďák zacouval a pak zase popojel dopředu. Xiong se zamotal do jeho kola a řidič pokračoval v jízdě dopředu několik dalších metrů," popisuje očitý svědek nehody. Yong ale popírá, že by couval s úmyslem chlapce usmrtit.

Další svědci, kteří dorazili na místo nehody o chvíli později, se shodují, že první otázka chladnokrevného řidiče, když vyskočil z kabiny auta, byla: "Kolik budu muset zaplatit?" Podle policie se pětatřicetiletý řidič následně sedm hodin hádal s rodinou chlapce o výši odškodného, které musí uhradit!

Vesničané odmítli nechat odnést chlapcovo tělo z místa nehody, dokud řidič neuhradí dostatečnou náhradu jeho rodině. Šokovaná matka seděla na místě nehody vedle zakrytého těla svého syna a zdrceně plakala.

Podobné děsivé případy jsou vodou na mlýn těm kritikům, kteří Číně vyčítají, že ekonomické důvody a materialismus vytlačují lidskost a soucit. Komunistický režim v Číně neposkytuje bezplatnou zdravotní péči ani dětem, takže mnoho Číňanů v podobném případě vnímá úmrtí oběti jako levnější variantu, než placení nemocničních účtů za dlouhodobé léčení.

petra1311 ( 26. října 2011 17:06 )

decathlon...pojd si mi lehnout pod auto k.o.k.o.t.e te neprejedu 2x ale 10 aby jsi citil 10x to co citilo do dite...chcipaku jeden..branis sikmooky? asi si jeden znich..ty tatare zaostalej...taky rad ublizujes lidem? ti to dela dobre co...tak tady neponizuj normalni lidi ty trubko...

sarula ( 26. října 2011 10:42 )

 Ti dva co se tam usmívají,to snad není možné,jsou to normálně myslící a cítící lidé,vůbec ten pohled na to dítě pod koly by byl pro mě tak děsivý, že by jsem se z toho ani nevzpamatovala a měla to celý zbytek života před očima jako noční můru.A oni si tam udělali rovnou sešlost....co to je,mě i přejeté kočky je líto a onio to snad berou jako něco běžného...hnus hnus!!!!

anonym12345 ( 26. října 2011 10:10 )

Překvapuje mě celá ta situace na fotkách - matka sedí vedle, místo, aby se snažila dostat své dítě z pod auta, i když je mrtvé. Chlap se jde podívat S ÚSMĚVEM na mrtvolu pod koly auta. Nikdo na těch fotkách není blízko toho kluka, zjišťovali vůbec jestli je opravdu mrtvý?

letajici_svec2 ( 25. října 2011 20:03 )

nejvic mne bavi jak se tam ten jeden cumil tlemi a jak si tam donesli i stolicky. Cinani jsou roboti, normalni vymastenci kteri poslouchaji toho kdo dava money. Podle mne to dite pod ty kola hodili..jak by se tam dostalo a ted vydiraji ridice, puvodne ho mozna mel jen srazit, ale on byl jeste vymastenejsi

iribr ( 25. října 2011 19:25 )

To jako prejel dite, zaplati rodine odskodny a jede dal? Zadny vezeni? Nebo to Blesk popletl a prejel psa a ne dite? To snad neni mozny tohle co se na tom svete deje. Denne ctu tyhle hnusny zpravy v Blesku, prejeta 2 leta Cinanka, uhorela Natalka, tedka tohle. Je mi z toho opravdu zle. Stravila jsem v Shanghai 3 mesice, poznala nekolik mistnich lidi a nemela jsem pocit, ze si nevazi lidskych zivotu. Nehazela bych Cinany vsechny do jednoho pytle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání