Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chci si užít Vánoce na svobodě, řekla matka Simonky (†3) a utekla od soudu

Autor: Čas.sk, zuf - 
25. října 2011
14:29

Přišla o svou dceru Simonku (†3), ale výčitky ji zřejmě netrápí. Naopak. Plánuje si, jak chce prožít Vánoce. Na svobodě! Proto se souzená Slovenka Martina Švecová u soudu sebrala a těsně před zamítnutím jejího odvolání ze soudní budovy zmizela neznámo kam.

Krajský soud v Trnavě potvrdil tříleté vězení pro Martinu Švecovou, které se vloni utopila tříletá dcerka Simonka v řece Váh v Hlohovci. Žena ale těsně před zamítnutím jejího odvolání od soudu odešla.

Soud nemohl obžalovanou od útěku zadržet, protože k tomu nemá pravomoc, dokud rozsudek nenabude právní platnosti. Švecová svůj útěk oznámila dopředu. Řekla, že si chce ještě užít Vánoce na svobodě. Odešla bez občanského průkazu, ten zůstal v soudní síni. "Využila jen svoje právo," říká ale její obhájce Petr Mešenec pro Čas.sk.

Okresní soud v Piešťanech odsoudil 1. června Švecovou na tři roky vězení za zabití. Obžalovaná se proti trestu odvolala, úterní zamítnutí jejího odvolání ale trest potvrdilo.

Tříletá Simonka se ztratila koncem loňského června v Hlohovci. Matka tvrdila, že ji někdo unesl z dětského hřiště. Stovky policistů a dobrovolníků pročesaly sklepy, pole a vodní plochy v okolí města. Pod tíhou důkazů se později její matka přiznala, že jí děvčátko vypadlo z ruky do řeky.

petra1311 ( 26. října 2011 17:20 )

ano presne tak dozivoti...at trpi ve vezeni...ale stejne by tam dlouho na zivu nezustala jeji kolegine by se o to postarali...ve vezeni milujou vrazedkyne deti asi jako pedofili.. ...

pgga ( 25. října 2011 23:12 )

Ahoj!...No na jednu stranu jsem dnes cetla ze Pomejemu hrozi az 6 let vezeni.....na druhou, tato bestie dostala 3 roky..nekde je problem! Vim..ze je to v SR..ale tak "nejak" si myslim ze to funguje co se tyce zakonu i v CR!

pgga ( 25. října 2011 23:08 )

Ahoj! ..Hm..to nejsou "nahody...vse bylo pripravene!..Opravdu...kdo jde s 3 letym ditetem vecer k rece na "prochazku"?!..Kdyby se vse dusledne vysetrovalo...urcite tak pozde byla s dcerou u reky poprve!Dale...do reky za dcerou neskocila..jelikoz jak sama uvedla.."bala"..se..jsou tam viry..atd! ...Takze proc byla na videu zachycena kdyz sla od reky cela mokra?...Jednoduse dceri.."pomohla"! No...a o tech vsech jejich lzi....druhy den sedeni v hospode..atd...co na to rict! Kdyby nebyl zaznam videa..tak do dnes "pani" tvrdi ze malou nekdo unesl! Nejvetsi hnus je..ze ji to vlastne proslo..je na svobode...trest je smesny..a uplne nejvetsi hruza je ze ceka dalsi dite! Kam se podela spravedlnost pro 3 letou Simonku? Kdyby se to stalo tady..tak zavrena je davno a to na dozivoti.! Hlavne by poznala jak dalsi "kamaradky" ve veznici miluji vrazedkyne deti!

hofihofi ( 25. října 2011 21:59 )

drakoska11 - zruseni trestu smrti ma jeden duvod, v nasi spolecnosti a prodejnosti soudcu a dalsich se to zneuzivalo, a to asi dodnes, kdyby nebyl zrusen. trest smrti se neda oddcinit, clovek zemre a nase spolecnost by to silne zneuzivala k reseni lumparen. Protoneni trest smrti, dozivoti je nekdy horsi.

bara ( 25. října 2011 20:47 )

ano, těch náhod je nějak moc... jenže dokázat se jí to nelze,. ale i kdyby leckterá z nás matek neuměla plavat, tak za dítětem by skočila každá milující máma... já takovéto ženské jsem schopna nenávidět a silně jimi opovrhovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání