Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nekrofilní sadista se po 13 letech přiznal k druhé vraždě!

Lavice obžalovaných zůstala prázdná. Vrah Zdeněk Tesař k soudu z věznice nedorazil
Lavice obžalovaných zůstala prázdná. Vrah Zdeněk Tesař k soudu z věznice nedorazil  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: Ondřej Požár - 
10. října 2011
15:00

Před devíti lety zardousil agresivní sadista s nekrofilními sklony Zdeněk Tesař (32) těhotnou prostitutku Petru (†18). A když se chtěl loni neúspěšně dostat na podmínku z vězení, přiznal se k další vraždě jiné dívky z Brna! Za tu mu teď hrozí až 15 let vězení. K brněnskému soudu však vrah v pondělí nedorazil.

S Evou (†19) se Tesař seznámil v lednu 1998 na diskotéce v Brně. Odjeli spolu do pronajatého bytu, kde se Zdeněk pokusil o sex. Když ho dívka odmítla, zardousil ji!

Mrtvolu pak týden ukrýval v bytě. Poté tělo zabalil do dvou igelitových pytlů a vyhodil je do kontejneru na odpadky! V něm se mrtvola dívky dostala až do spalovny. Tam ji spálili, aniž by si toho někdo všiml!

„Vůbec nevím, jak dlouho jsem ji škrtil. Později jsem se pokusil o soulož s mrtvolou, ale už to nešlo!“ napsal vrah do svého deníku šokující přiznání. A dodal, že se chtěl po zločinu oběsit, ale nenašel na to dost odvahy.

Přiznal se, aby se mu ulevilo!

Podobně se přitom zbavil těla i v druhém zmíněném případě. Mrtvolu těhotné prostitutky, kterou uškrtil po sexu za pětistovku ve svém kamionu u Prahy jen proto, že nechtěla v souložení pokračovat, pohodil v lese.

Za tuto vraždu z roku 2002 Tesař schytal deset let. Nařídili mu také ochranné sexuologické léčení, k němuž však dosud nenastoupil. Loni v prosinci ale sadista požádal o propuštění na podmínku.

A byl velmi zklamán, když mu dva ostravské soudy jeho záměr dostat se na svobodu zarazily. Podle znalců je totiž pohyb nekrofilního agresora na svobodě velmi nebezpečný!

„Když mu nevyhověli, byla to pro něj těžká rána. A při rozmluvě se znalci se přiznal i k druhé vraždě, aby se mu ulevilo,“ uvedla soudní psycholožka.

Nebezpečný zabiják zvažuje kastraci

Svému obhájci se zase Zdeněk Tesař svěřil, že má strach, že by po propuštění z vězení mohl opět zabíjet! A právě proto zvažuje, že kromě ochranné léčby podstoupí i kastraci.

Rozsudek za třináct let starou vraždu, k níž chybí tělo oběti, by měl u Krajského soudu v Brně padnout zřejmě ve středu dopoledne.

mataan ( 11. října 2011 14:26 )

Pamatuji si ho jako usměvavého chlapečka s blonďatými vlásky a poměnkově modrýma očima...

vfberan ( 11. října 2011 12:20 )

nelze než souhlasit, ale nproveditelné, bohužel

limak007 ( 10. října 2011 16:15 )

Víte, jaký je rozdíl mezi nekrofilním pedofilem a notorickým alkoholíkem? Že ne? No žádný. Oba mají rádi studenou dvanáctku!

lepabrena ( 10. října 2011 15:55 )

Připadám mě podivné, že by si nikdo těla v kontejneru nevšiml, tomu prostě nemůžu věřit. Bydlím v Praze a 5x denně se někdo hrabe v kontejnerech před našimi okny a to nepřetržitě už od roku 1990, kdy po ammestii vznikli první bezdomovci. Navíc kontejner je těžký, před 10 lety nebyly plastové, ale kovové- ještě mnohem těžší - zdvihají ho vždy alespoň 2 muži, dříve před 10 lety, kdy ke spáchání vraždy mělo dojít 3, určitě by si něčeho všimli, stejně jako Samseli, který před lety našel v kontejneru živé dítě- zvlášť když údajný pachatel tvrdí, že oběť zabalil do igelitu. Prostě tomu nevěřím a žádala bych rekonstrukci a testování, zda údajný pachatel nelže, protože pravý pachatel může klidně dál běhat na svobodě a vše zopakovat.

wojtylak ( 10. října 2011 15:10 )

ano vykastrovat rezavým tupým nožem bez umrtvení a pak rovnou na šibenici.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání