Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lupič s nožem zamkl servírku na záchodě: Odnesl si 15 tisíc

Autor: Ivana Žáková - 
21. září 2011
11:07

VIDEO: Hodiny hrůzy prožila barmanka (25) herny na Jugoslávské ulici v Ostravě-Zábřehu. S nožem v ruce jí přepadnul neznámý lupič. Poté co vykradl trezor, zamknul vyděšenou mladou ženu na záchodě. Nebezpečný zločinec policii stále uniká.

Lupič oslovil servírku mezi půl sedmou a sedmou ráno. Chtěl, aby mu rozměnila peníze. Když nic zlého netušící barmanka otevřela trezor, muž vytáhnul nůž a požadoval peníze. „Vyděšená žena mu je ze strachu o svůj život vydala, avšak lupič chtěl ještě další peníze uložené mimo trezor,“ popsala Blesk.cz přepadení policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Další šok servírka zažila, když ji zločinec zamknul na záchodě. Našli ji až lidé, kteří v objektu prováděli elektroinstalaci. Podle Holčákové si lupič odnesl asi patnáct tisíc korun. Než však z herny odešel, snažil se zkontrolovat záznamové zařízení. „Zřejmě chtěl odnést nosič informace, nicméně otevřel nesprávnou CD-mechaniku. Záznam tak zůstal pro potřeby pátrání zachován,“ sdělila Holčáková. Kriminalisté mají v rukou kamerové záběry nejen z herny, které zachycují celý průběh loupeže i podobu ozbrojeného pachatele.

Video  Podívejte se, jak zloděj vykradl ostravskou hernu  - Policie ČR
Video se připravuje ...

„Ze záznamu je zřejmé, že podezřelý přišel do herny nemaskován, krátce před zločinem se kryl kapucí a poté co uzamkl servírku na toaletě, se snažil ještě manipulovat s kamerovým zařízením,“ vylíčila Blesk.cz dále přepadení Holčáková.

Lupiči hrozí za ozbrojené přepadení až deset let vězení. Kriminalisté po něm od šestého září intenzivně pátrají. Má 35 až 40 let, je vysoký asi 175 centimetrů, vlasy měl učesané na pěšinku a hovořil plynule česky. S sebou měl sportovní batoh. Kriminalisté také zjistili, že v herně pobýval ještě mnohem dříve, než loupež spáchal.

„Probíhají stále výslechy svědků. Žádáme však další svědky, kteří mohou k přepadení uvést jakoukoliv informaci, aby nás kontaktovali na lince 158,“ dodala policistka Holčáková.

karel.fodor ( 21. září 2011 11:49 )

Urcite fakt to nemel na automaty fakt urcite ne k cemu zavrit kdyz ho pak pusti on urcite pujde pracovat a zit tzv.radnym zivotem a hlavne urcite mu stat pomuze jako i jinym kteri si reknou uz nikdy nebudu-jenze realita je pak jina kdyz je propusti a jedine co je ceka a,ze jich neni malo se slovy po opusteni brany veznic jdete na Armadu spasy taky by jste sly vazeny ctenari

marie60 ( 21. září 2011 11:41 )

 Čert ví co je to za parchanta, ale at´je jakékoliv barvy pleti, patří za mříže.Už aby ho chytli, příště by mohl někoho i zavraždit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání