Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pohřeb Denisky (†11) z Krnova: Slzy, pláč a nářek

Autor: tbc - 
31. července 2011
12:17

Smutné ticho ovládlo během nedělního poledne třicetitisícový Krnov. Pohřeb na městském hřbitově totiž měla zavražděná Deniska (†11), kterou zprovodil ze světa v pondělí její bratr Martin (16). Milované holčičce přišli dát sbohem její nejbližší, známí, učitelé i kamarádi. Se slzami v očích si na ni při smutečním obřadu vzpomnělo několik set lidí.

Nekonečný zástup smutečních hostů se klaněl před bílou rakví zavalenou hromadami květin a plyšových medvídků. V truhle odpočívala zavražděná Deniska, která se právě v těchto dnech měla oddávat s rodinou radovánkám u moře v Řecku. „Je to nepochopitelné, co se stalo. Celá rodina je z toho na dně,“ pronesla příbuzná zavražděné holčičky.

Na dívčina vraha si vzpomněl jen malý chlapeček sedící poblíž své uplakané matky. „A myslíš, že si teď Martin na Denisku vzpomněl,“ zeptalo se směrem k plačící ženě dítě. Ta svého synka pohladila po vláskách a řekla: „Nevím.“

Až při smuteční řeči si přítomní uvědomovali, jak byla Deniska vyjímečné děvče. Kromě milovaného tance byla vášnivou čtenářkou. Zajímala se o život žraloků a s radostí se starala o akvárium plné rybiček. Chodila na brusle a školu, ve které byla premiantkou, reprezentovala například i v recitaci. Nejraději čas trávila s rodiči na výletech a dovolených.

Z obřadní síně se po několika desítkách minut rozešel průvod s rakví v čele směrek k místu posledního odpočinku. U hrobu plakali téměř všichni. Slzy do očí se draly stokilovým chlapům. Mnozí z přítomných své city schovávali za tmavými brýlemi i když nebe bylo zatažené. Jisté je, že se v Krnově na Denisku bude vzpomínat dlouho. „Byla to skvělá holka a nikdy na ni nezapomenu. Pokud je nebe, tak v něm určitě je,“ řekla s pláčem Denisčina kamarádka.

e.44 ( 1. srpna 2011 00:23 )

Nevěřim, jelikož vím, že tohle už se v kriminálech dávno neděje. Nikdo se tam s ním špinit nebude, aby si tím neznemožnění propuštění po odpykání části trestu, nebo si trest dokonce neprodloužil. A mezi ty, co nemaj na podmínečné propuštění šanci a vědí že už v krimu shnijou, tudíž jim je všechno jedno, se zaručeně nedostane.

kozmix ( 31. července 2011 19:22 )

Mě není třeba poučovat a s tím co udělal tam půjde jen co dovrší plnoletosti. Bude mít určité úlevy, bude mít přístup na převýchovu, více kroužkových činností apd. buď si jednou přečteme že spáchal sebevraždu, nebo spadl s patrové postele a nebo vyleze s tak promr.anou ***í, že si nesedne. Tam tomu neujde. Matka, důchodci a děti, se tam trestají... Věřte, že bude draze platit ať má jakýkoliv režim.

supermisa ( 31. července 2011 19:18 )

kozmix : Bohužel Tě musím zklamat. Ten parchant žádná *** nebude. Bylo mu 16, není plnoletý, takže bude v jiném režimu.

kozmix ( 31. července 2011 19:07 )

Řešíte hlouposti... Je jedno kdo přišel, Vás jen štve že jste tam nemohli být. Denisce ať je kdekoliv, kde jen teď je, jen dobře a její dětský smích září aspoň pozůstalým v srdcích. A ten parchant stejně lehký kriminál mít nebude a to mu přeju upřímně s celýho srdce..ˇ. Jistý má že tam bude dě.ka a ať ho to haj.la hoooodně bolí a předávaj si ho jak na běžícím páse a nikdy nevyleze ven ale odnesou ho nohama napřed!!!

akamima ( 31. července 2011 18:55 )

máte pravdu.Z vlastní zkušenosti vím,že na takové pohřby chodí lidi hlavně ze zvědavosti,ale nesmí se házet všichni do jednoho pytle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání