Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčička (5) měla hlad, sbírala jídlo po zemi!

Restaurace s hřištěm v brněnské Bystrci, kam Kájinka sama chodila a jedla jídlo spadané z talířů hostů
Restaurace s hřištěm v brněnské Bystrci, kam Kájinka sama chodila a jedla jídlo spadané z talířů hostů  (Autor: Blesk - Gabriela Peringerová)
Autor: Gabriela Peringerová - 
15. června 2011
07:43

Špinavou a hladovou. Tak znají zaměstnanci A3 Restaurantu na největším brněnském sídlišti Bystrci holčičku Kájinku (5). Na hřiště se skluzavkou u restaurace si dívenka  chodila sama hrát. Pod stoly sbírala a pak jedla hranolky, které spadly z talíře hostům.

V pondělí došla jedné ze servírek restaurace trpělivost a zavolala policii. „Je tu každý den od rána až do setmění. Když viděla hračku, byla jak u vytržení. Je malá, hubená, dávali jsme jí i najíst,“ popsala dítě Dagmar Kopecká (33).

Policisté do restaurace dorazili v doprovodu sociálních pracovníků. Matka dívenky ještě vychovává osmiletého syna a je u nich známou firmou. „Rodinu máme pod dohledem, v současné době se kvůli ní řeší případ u soudu,“ vysvětlil mluvčí městské části Brno-střed Roman Burián.

Na policii si matka děvčátko vyzvedla s tím, že si dcera hrála venku. „Šla ven a já na ni z okna vidím,“ řekla Blesku matka.

Zaměstnanci restaurace si ale myslí něco jiného a o zanedbávané děvčátko se nyní bojí. „Včera večer tu znovu byla. Hodinu poté, co si ji odvezli policisté. Dnes už nepřišla,“ říká Kopecká.

Rodina je místo v Bystrci hlášena na úřední adrese na brněnském magistrátu. Sociální pracovníci nyní musí poměry v rodině znovu prověřit.

arew ( 15. června 2011 15:26 )

za co jsou u nás sociální pracovníci placení a že jich není málo!! Sedí v kanceláři místo aby chodili po "rizikových" domácnostech a pokud už vylezou, dají dopředu rodince vědět, aby nešli "naprázdno". To už se pak všichni na ně připraví, chudák holčička, nechala bych takhle o hladu její matku!

bosomfriend ( 15. června 2011 12:14 )

bosomfriend ( 15. června 2011 12:13 )

bídáci a prostitutky a toulavé děti budou brzy putovat od města k městu. to jsme přece chtěli, že ano ? a kde kje vaše svědomí. kdyý hrabete miliony přes mrtvoly. je to z toho všeho na blití.

barbatus ( 15. června 2011 08:34 )

Starosta Ostravy nemá pravomoc dávat peníze brněnskému děcku, o které se matka nestará.

zlymikes ( 15. června 2011 08:12 )

chcedát milióny pro cikány a tak by mohl i něco usypat i pro takéto děti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání