Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Žena se střelila do hlavy před očima partnera

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: cad - 
29. května 2011
13:25

Nečekanou tragédií skončila sobotní hádka partnerů v Olší nad Oslavou na Žďársku. Žena v jejím průběhu nečekaně vytáhla pistoli a demonstrativně se před očima partnerem střelila do hlavy.

V sobotu večer krátce před dvaadvacátou hodinou byli do jedné z rekreačních chalup v obci přivoláni záchranáři z Velkého Meziříčí. V tratolišti krve tam na zemi ležela žena (42). Lékař na místě konstatoval smrt způsobenou průstřelem hlavy.

„Já se domnívám, že byli rozvedeni,“ tvrdil Blesk.cz v neděli dopoledne jeden z blízkých sousedů. „Hádka to musela být pořádná. Dovedete si představit, že ženská v afektu sáhne po pistoli a prostřelí si hlavu,“ mínil soused.

„Zranění bylo natolik závažné, že mu žena na místě podlehla,“ poznamenal mluvčí jihlavských záchranářů Miroslav Havlík. Podle policie se žena zastřelila legálně drženou zbraní. Její partner (48) byl převezen na obvodní policejní oddělení do Velkého Meziříčí. „Protože stále vyhrožoval, že rovněž spáchá sebevraždu, byl v neděli ráno převezen do psychiatrické léčebny v Jihlavě,“ uvedl jeden z policistů. „S ohledem na pozůstalé se k případu nebudeme zatím vůbec vyjadřovat,“ odmítla tragédii jakkoliv komentovat mluvčí krajských policistů Dana Čírtková.

gevi ( 29. května 2011 20:25 )

Mně to připadá, jako by si lidé v důsledku relativizace jiných hodnot a vztahů nějak neuvědomovali definitivnost smrti. On úspěšný sebevrah proběhne médii - já nevím, jak potenciální sebevrah uvažuje - , ale snad se jeho smrt stane vzorem a možná i výzvou k následování a překonání. Já vím, jak jsou psychické stavy trýznivé a nesnesitelné, pak je sebevražda zdánlivým osvobozením, ale často jsou důvody k smrti dost vágní a snadno překonatelné.

dobrotka ( 29. května 2011 17:12 )

To bylo prvni, co me napadlo. Pokud byli rozvedeni, ani jeden z nich nemel duvod se strilet sam. Takhle na samote na chate, muze rikat co chce. Zhroucenej klidne byt muze. Ale tady by meli nastoupit specialiste a zjistit, jestli to byla ona, kdo se picnul. To se zjistit dal, jestli byla zastrelena a pak ji byla dodatecne vlozena zbran do ruky.

limak007 ( 29. května 2011 15:22 )

Jak asi přišli na to, že se střelila sama?

gogo ( 29. května 2011 14:13 )

Je to zvláštní... Dnes jsou lidé vychováváni k tomu, aby měli rádi především sami sebe (dlouho se nežení, nevdávají, nemají děti - nanejvýš psa, do poměrně vysokého věku se nechají opečovávát doma maminkou a tatínkem), ale na druhou stranu počet sebevražd u nás prudce stoupá... Své v tom hrají jistě i drogy, nezaměstnanost atd... I když toto bude asi jiný případ.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání