Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Důchodce znásilnil vnuka (4) a vnučku (2), dostal 5 let

Autor: ČTK, mivr - 
28. dubna 2011
19:25

Důchodce Vladimír Vyskup z Fryštáku na Zlínsku podle obžaloby znásilnil čtyřletého vnuka a dvouletou vnučku své družky. U soudu svou vinu popíral. Byl odsouzen na pět let za mříže.

Krajský soud ve Zlíně začal ve středu projednávat případ Vladimíra Vyskupa z Fryštáku na Zlínsku, který podle obžaloby znásilnil čtyřletého vnuka a o dva roky mladší vnučku své družky. Muž všechna obvinění odmítl. Odsouzen byl ale na pět let.

Vyskup podle obžaloby na přelomu let 2008 a 2009 v bytě své družky ve Zlíně, kde s ní přebývá, osahával jejího vnuka na přirození, které mu navíc svými ústy údajně líbal. Loni v létě pak na stejném místě podle státního zástupce stejného chlapce i jeho mladší sestru osahával na obnažených genitáliích a zasunoval jim prst do konečníku. Podle obžaloby navíc hochovi bral přirození do úst a před dětmi prý i masturboval.

Děti se svěřily rodičům

Důchodce ve středu u soudu odmítl vypovídat, předsedkyně senátu Iveta Šperlichová tak přečetla jeho výpověď z výslechu na policii. Vyskup zde mimo jiné uvedl, že obvinění jsou založena na "lži, závisti a podvodu". Zastala se jej i jeho družka, babička poškozených dětí. Tvrdila, že když měli sourozence svěřeny na hlídání, měla je pořád pod dohledem. "Nic takového se nemohlo stát, je to dětská fantazie," uvedla žena.

Rodiče dětí ale ve středu líčili, jak se jim jejich ratolesti svěřovaly s nepříjemnými zážitky, jež jim údajně připravil nevlastní dědeček. Podle psycholožky Petry Mandincové je nepravděpodobné, že by si chlapec svá obvinění vymyslel. "Popis byl přiměřený věku, nepůsobilo to naučeně," řekla u soudu.

Podle ní zanechalo chování obžalovaného na hochovi nepříznivé následky. "Mělo to výrazný dopad. Málo důvěřuje lidem. Je zvýšeně labilní, má afekty a je lítostivý," popisovala Mandincová. Podle matky se navíc obě děti budí ze spaní. "Chlapec brečí a křičí, že Špejla (přezdívka obžalovaného) je nejzlejší," poznamenala mladá žena.

turbulence ( 12. října 2011 13:32 )

Dementos se rovná debilitianos se rovná psichiscká demenze a nerovnost lidi s poruchou mozkovou obrnou....

egal ( 30. dubna 2011 10:08 )

ti zlínští rovdies jsou nevyzpytatelní ,to všechno dělá ten líh

crakazasecrak ( 29. dubna 2011 06:20 )

divenka...SOUHLAS!!

divenka ( 28. dubna 2011 21:59 )

A to dvouleté dítě umělo nejen mluvit, ale i rozumělo otázkám, prostě komunikovalo? Kdo to vymyslel? Věřím, že čtyřleté dítě mluvilo a komunikovalo.... ale že by dokázalo smysluplně popsat co a jak mu bylo konáno a kdo je nejhorší.... tak to mě připadá fakt hodně divné.... ano, mohlo to říkat, ale mělo text naučený ... třeba mu to někdo často vyprávěl formou pohádky a nenápadně mu řekl, že je to přesně to, co mu dělal ten "děda"... pak věřím že bylo schopno o tom vyprávět i realisticky.... Ale mohla to bý ti pravda ale jak to nezpochybnitelně prokázat??? A pak mu patří trest.... ale jen jestli to není jen záminka jak toho pána dostat z rodiny.

lo2f ( 28. dubna 2011 21:07 )

A přijmout do ČSSD kam patří. Tenhle by si rozuměl zvlášť s Paroubkem v tomhle směru

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání