Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie potvrdila nález ostatků v továrně na Semtex

Autor: krc, ap - 
22. dubna 2011
11:06

Policie již připravila rodiny čtyř pohřešovaných na to, že nehodu zřejmě nepřežili. "Nejednalo se o vyrozumívání úmrtí, ale že s největší pravděpodobností k němu mohlo dojít, aby se na to mohli připravit, smířit se smrtí blízké osoby," řekla policejní psycholožka Lenka Vlášková.

V pardubické firmě Explosia, kde ve středu vybouchla trhavina, našli záchranáři týž den lidské ostatky. Policie neuvedla, zda patří jednomu člověku či více lidem. Pohřešují se čtyři lidé, kteří tam pracovali. Na TK zároveň potvrdila nález ostatků těl. Ty našla již v den výbuchu. Novinářům to v pátek řekl ředitel pardubické krajské policie Radek Malíř.

Podle něj se už po nálezu policisté domnívali, že jde o části lidského těla, ale neměli to ověřeno, proto o tom informovali až v pátek. Pitva by nyní měla objasnit, zda ostatky patří jednomu člověku či více lidem.

To bude muset odhalit až pitva. Podle neoficiálních informací nejsou mezi částmi lidských ostatků hlavy obětí. Policisté také oznámili, že se již podařilo vypátrat epicentrum výbuchu.

V areáu továrny Explosia v Semtíně u Pardubic, kde došlo ve středu ke zničujícímu výbuchu po němž se pohřešují čtyři lidé, dojde během k pátku k dalším výbuchům. Občané se však nemusí tentokrát obávat nebezpečí. Výbuchy jsou plánované. Informovala o tom policie na tiskové konferenci, kterou v pátek uspořádala.

Explodovala výrobna dynamitové trhaviny Perunit. Míchá se ze tří složek, z nichž jedna je i nitroglycerin. Toho mělo vybuchnout na 600 kilogramů. Z těch čtyř mužů, kteří tam zůstali, byli dva před důchodem a jeden velmi mladý, snad se měl o víkendu dokonce ženit,“ řekl Blesk.cz dobře informovaný zdroj z továrny.

kimirsen ( 22. dubna 2011 15:46 )

Rindtfleisch

crakazasecrak ( 22. dubna 2011 14:46 )

mnámmmmmm..řízečék

kimirsen ( 22. dubna 2011 13:51 )

bych to i čekal...v Explosii. Ale ta reklama kde obalují řízek a je uprostřed článku??? Hovada...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání