Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na mostě chtěl pomoci, sám pod ním zemřel!

Autor: Jiří Čada - 
1. března 2011
20:59

Opravdu nevšední, bohužel velmi tragickou událost, nyní vyšetřují policisté na Vysočině. Muž tam chtěl na dálnici zachránit cizí životy, ale přitom přišel o ten svůj.

Bylo včera krátce po půlnoci. Na 153. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu havaroval před jedním z dálničních mostů řidič Škody Fabie. „Vozidlo najelo zatím z neznámých příčin do svodidel při pravém okraji dálnice,“ informoval Blesk jeden z policistů.

Dramaticky vyhlížející nehody si ve tmě všiml jeden z projíždějících šoférů dodávky Tomáš F. (†26) ze Slovenska. „Řidič bezprostředně za místem nehody zastavil a šel se podívat, zda posádka havarovaného vozidla nepotřebuje pomoc,“ řekla Blesku mluvčí krajských policistů v Jihlavě Dana Čírtková. Ochota pomoci kolegovi v nouzi, který naštěstí vyvázl z nehody bez zranění, se v tu chvíli ale stala pro Tomáše osudnou. Netušil, že ve tmě se svým vozidlem zastavil přímo na dálničním mostě vedoucím přes hluboké údolí.

„Když mladý řidič vystoupil a vracel se k místu nehody, byl pravděpodobně oslněn projíždějícím kamionem. Lekl se a v obavě, že kamion na něho najíždí, přeskočil na mostě svodidla, aby se zachránil skokem mimo dálnici,“ dodala policejní mluvčí. Tělo slovenského šoféra se v tom okamžiku zřítilo do zhruba desetimetrové hlubiny a dopadlo na lesní cestu pod mostem. „Po příjezdu záchranářů lékař mohl už jen konstatovat smrt,“ poznamenal mluvčí jihlavských záchranářů Miroslav Havlík.

werakrus ( 4. března 2011 21:31 )

keby ste vedeli aky to bol perfektny clovek a ake dobre srdiecko mal,on si to nezasluzil..ostala po nom manzelka a dve dcerky ktore miloval a uz ho nikdy neuvidia len preto ze ich ocko a manzel bol taky dobry ze chcel pomoct inym a sam pisiel o zivot...viem o kom pisem dobre som ho poznala a poznam aj jeho manzelku...je to ta najvedsia strata ktory sa mohla stat...

werakrus ( 4. března 2011 21:26 )

nepoznam ta ale si strasna krava pisat taketo veci ani si ho nepoznala....tak sa uvedom on mal manzelku a dve krasne dcerky...nepis somariny ked nevies o kom...je to od teba ubohe,si bez chrptovej kosti...

stastnyjim ( 2. března 2011 10:44 )

Noro, víš že si s tebou rád podiskutuju, ale někdy namáš míru. A to se ti stalo teď. Tvůj příspěvek vyznívá cynicky. V těchto "srandičkách" tě podporovat nebudu.

lora3 ( 2. března 2011 10:01 )

pochybujem, ze by s takou premudrelou niekto vydrzal...neznasam tychto "generalov po voje", ako pise jeden prispievatel nizsie... boze, ten clovek takto zahynul...hrozne...behom sekundy....neviem, ale zda sa mi, ze je toho v poslednej dobe nejako vela.......skoro denne niekto zomrie na ceste....

brekekesalami ( 2. března 2011 09:01 )

fakt? Ve tmě, v půlnoci, kdy máš na rozhodnutí jen vteřinu? To jsi borka, když mezitím ještě stihneš zmapovat terén.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání