Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladí lidé neměli šanci: V BMW je pohřbil autobus

Autor: Zbyněk Schnapka, ap - 
1. března 2011
12:21

Neměli šanci přežít. Tři mladé životy vyhasly po srážce osobního BMW a autobusu na Klatovsku. BMW bylo po nehodě totálně zdemolováno. Na místě zemřela mladá dívka (†22) a její dva přátelé ve věku 35 a 40 let. Do nemocnice museli být převezeni i pasažéři autobusu. Celá nehoda je navíc opředena tajemstvím. BMW začalo těsně před srážkou na silnici podivně kličkovat a otočilo se do protisměru. Řidič autobusu, který byl po nehodě v šoku, neměl šanci tragédii zabránit.

Tři mladí lidé z osobního vozu BMW zemřeli při srážce s linkovým autobusem ČSAD na jihu Plzeňska. Zraněno bylo také pět cestujících z autobusu a tři z nich odvezli sanitky záchranky do nemocnice. „Zastavil jsem a utíkal k nehodě. Z dispečinku záchranky mi říkali, co mám dělat,“ popsal drama řidič Tomáš Hrach. Marně. Tři mladé životy na silnici vyhasly.

Umírali mladí lidé

Tragédie se odehrála na hlavním silničním tahu z Plzně do Klatov nedaleko Dobřan asi kilometr od místa, kde se čtyři jízdní pruhy zužují ve dva. Autobus jel na lince z Přeštic do Plzně a cestovalo v něm 14 lidí.

Auto najednou vletělo do protisměru a řítilo se na mě. Snažil jsem se strhnout řízení, ale to se mi nepodařilo. Pak přišla rána a náraz nás odhodil mimo silnici mezi stromy,“ popsal nehodu řidič autobusu Václav Tříska. "Nikdy jsem nic takového nezažil," dodal zkušený řidič, který byl po nehodě v šoku.

Automobil BMW čelně narazil do autobusu a sjel mimo silnici do lesa. Osobní vůz se po nárazu roztočil a zůstal na silnici. V jeho troskách zahynula žena (22) a dva muži ve věku 35 a 40 let.“ uvedla Alena Marešová z ředitelství hasičů v Plzni.

Ani okamžitá pomoc jim životy nezachránila

Osádce BMW se snažili ihned pomoci řidiči, kteří tudy projížděli. „Jel jsem za autobusem. Zastavil jsem a utíkal k nehodě. Snažil jsem se těm zraněným lidem pomoci, oživit je. Z dispečinku záchranky mi říkali, jak to mám dělat,“ popsal drama řidič Tomáš Hrach.

I přes obětavou snahu okolo jedoucích řidičů však mladá osádka BMW svůj boj o život prohrála. Lékař ze záchranky už mohl konstatovat pouze smrt.  Uvnitř autobusu bylo zraněno 5 lidí z celkem 14 pasažérů.

Co se vlastně stalo je v šetření

„Tři lidi jsme odvezli do nemocnice. U seniorky (60) jsme měli podezření na zranění páteře, muž (30) si ztěžoval na bolest v hrudníku a dívka (20) měla poraněný obličej. Další dva zraněné jsme ošetřili na místě,“ řekla Lenka Ptáčková z plzeňské záchranky.

„Vůz BMW jel před srážkou velkou rychlostí a podivně kličkoval,“ uvedl ředitel ČSAD Miroslav Hucl. Co se na silnici opravdu stalo teď šetří policie. Spekuluje se o tom, že řidič BMW havaroval kvůli námraze na silnici.

gogo ( 3. března 2011 09:46 )

Oni se pohřbili sami. A je ještě štěstí, že proti nim byl autobus a ne osobní auto ...

gogo ( 2. března 2011 21:01 )

V tisku se navíc objevila zpráva, že všichni tři byli HIV pozitivní....

golf33 ( 2. března 2011 19:47 )

Jel jak dobytek, chcípnul. Ostatní s ním neměli jet, pokud jezdí jak prase, jejich vina. Naštěstí nezemřel nikdo nevinný. Mě těší, že debil už nebude uhrožovat ostatní a na cestě se už neobjeví.

pomyska ( 2. března 2011 16:22 )

dyť ona byla řidička!

kdoasi ( 2. března 2011 16:12 )

Taky to čtu a zdá se mi, že tam chybí ukazovací zájmeno "ten" (autobus). Jinak fakt úžasný sloh pánů redaktorů...dají-li se takto nazvat...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání