Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Táta od rodiny se chce zabít? Pomozte ho najít!

Autor: Jaroslav Krčál, šim - 
31. ledna 2011
13:27

Jak velké může být kamarádství, ukázala o víkendu velká pátrací akce z okolí Hradce Králové. Sedmdesát přátel se totiž vydalo hledat Dušana Ledna (31), manžela, otce a obchodníka, který zmizel. Jeho kamarádi nejenže rozvěsili stovky plakátů s jeho fotografií, ale vydali se do terénu a prohledávali lesy, pole i rybníky. Přítele chtějí najít. Živého, či mrtvého.

Koordinátorem této velké pátrací operace je Aleš Jirout. „Dušana Ledna znám šest let. Je to prima kluk. Má ale problémy, proto jsme tu, abychom mu pomohli. Nevíme jen, jestli hledáme živého Dušana, nebo mrtvého,“ řekl Blesk.cz Jirout.

Trpí depresemi, mluvil o sebevraždě

Dušan Leden zmizel minulý týden z hradecké fakultní nemocnice, když se nevrátil z vycházky z nehlídaného psychiatrického zařízení. Dušan dlouhodobě trpí depresemi, kvůli nimž na kliniku dochází buď jen na krátká občasná sezení, když se jeho stav zhorší, tak i na delší dobu. Podle informací Blesk.cz muž několikrát o sebevraždě mluvil, nikdy se však o ni ani nepokusil.

Vylepili už 500 plakátů

Policisté, kteří po něm také pátrají, našli jeho stopu ve Squash centru naproti restauraci U Dvora na Moravském Předměstí. Dušan tam byl po odchodu z nemocnice. Půjčil si tam patnáctikilové závaží. To by mohlo svědčit o tom, že chtěl spáchat sebevraždu.

„Překvapilo mne, kolik se nás sešlo. Počítal jsem se 40 pátrači, ale podcenil jsem to. Bylo nás nakonec 70. Máme několik poznatků. Ve čtyřech případech nám lidé potvrdili, že se mohli s Dušanem minulý týden potkat. Mně osobně jeden mladík se psem tvrdil, že ho potkal v pátek v Třebši,“ živí Aleš Jirout naději, že jeho přítel žije.

Během víkendu skupina vylepila více než 500 plakátů s Dušanovou podobiznou po celém Hradci i okolí. "V neděli večer jsme se vypravili ještě na objížďku hypermarketů, jestli ho někde nezahlédli, ale žádnou konkrétní informaci jsme nezískali," řekl Blesk.cz koordinátor pátrací akce.

Doma na Dušana Ledna čeká manželka a půlroční syn. „Až mne to dojalo, kolik lidí se vydalo manžela hledat. Věřím, že žije,“ řekla s nadějí v hlase Blesk.cz manželka pohřešovaného.

adelaaaa ( 31. ledna 2011 15:35 )

někdo, jestli se našla ta slovenská paní, která odešla před štědrým dnem?

aksima ( 31. ledna 2011 14:43 )

Věřím,že se najde živý... Říká se, že ten kdo mluví o sebevraždě- tak to nikdy neudělá... snad to bude platit i v tomto případě... Rodiny je mi velice líto

akrapaz ( 31. ledna 2011 12:35 )

a našli moji rádcové, našli? Tak to dopadne, když psychiatrie povoluje vycházky.

margarethka ( 31. ledna 2011 11:36 )

jsme potkali v Malšovicích, také vylepovali jeho fotografie. Doufám, že se pan najde zdravý a živý. Jeho paní musí být na nervy...přeji hodně síly

fionora ( 31. ledna 2011 09:11 )

přeji aby tě zasypalo a nebudeš psát nechutnosti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání