Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nehoda na přechodu: Darinku (†14) zabily oba nárazy

Místní lidé chodí upravovat pietní místo u přechodu pro chodce, kde se nehoda stala
Místní lidé chodí upravovat pietní místo u přechodu pro chodce, kde se nehoda stala  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: čad, op, mivrk - 
22. ledna 2011
12:17

Obyvatelé Rapotic na Třebíčsku jsou zdrceni! Tragédie, při které na přechodu pro chodce v úterý ráno zemřela školačka Darinka (†14), je stále velmi živou událostí. Policejní vyšetřovatelé už v kuriózní tragické nehodě mají jasno! Smrtící byly pro dívku střety s oběma auty!

„Budu mít stále před očima, jak její tělo proletělo přímo před okny,“ tvrdí svědkyně první nehody, při které řidič (35) z Náměště nad Oslavou srazil Darinku na přechodu. Těžce zraněná zůstala ležet v protisměru asi dvacet metrů od přechodu.

Když jí řidič přispěchal na pomoc, oba přejelo auto jedoucí od Brna. Podle svědků jeho řidička (34), pracovnice nově otevřené věznice v Rapoticích, prý spěchala do práce. „Nechápu, jak na úplně rovném úseku silnice mohla oba přehlédnout,“ řekl další ze svědků nehody. Ani u jednoho z vozidel policisté na místě tragické nehody nenašli brzdnou dráhu.

„Podle pitevního protokolu utrpěla dívka od prvního vozidla těžké poranění hlavy. Druhé auto ji navíc přejelo. Patologové vyhodnotili, že oba střety způsobily oběti rozsáhlá smrtelná zranění,“ uvedl Blesku zdroj, který si přál zůstat v anonymitě. Řidič Škody Felicie je s otřesem mozku a řadou pohmožděnin v nemocnici v Brně.

fanda1992 ( 20. prosince 2011 22:59 )

Už to bude skoro rok co jsme přišli o Darinku, v ten den co se to stalo byla mlha jak čert ale to samozřejmě nikoho z řidičů neomlouvá každý má zapnout mozek a přizpůsobit svou jízdu dle počasí..jen pro info - Oba dva řidiči dostali jen podmínku To že tady pan jahodové_ticho píše to co píše se opravdu nehodí, ale co je to ubohý puberťák co na to víc říct.

xxaja ( 21. června 2011 21:21 )

Jak můžeš něco takovýho napsat?! Dost lidí se to, co se stalo dotklo a ty tady budeš řešit to, jak se fotila?! Seš fakt ubožák! Takovým lidem přeju fakt jen to nejhorší!!

sadman ( 23. ledna 2011 10:21 )

Bla bla bla, vypláchni si hubu před tím než tu budeš vydávat takové rozumy. Pokud jedeš max. 50km/h tak tady na tomhle přechodu v pohodě zastavíš ( směr od Náměště ), z druhého směru je dlouhá rovina k přechodu, takže tam ta ženská čuměla všude možně jenom ne před sebe. Co se týče toho, že by ten první řidič byl mrtvý, tak takové informace vůbec nerozšiřuj ty imbecile. Víš velký kulový a hospodský povídačky ožralců tady laskavě netlumoč.

anelam ( 23. ledna 2011 06:33 )

Jantento-promiň,já to myslela ironicky,jezdím 20 roků,jenže ještě mnoho lidí si tohle stále myslí.Každý řidič to jistě zná,jak lidé přechází... Ale dík za dlouhou odpověď

barry3005 ( 22. ledna 2011 23:41 )

Ziji jiz nekolik desitek let v Nemecku, delal jsem zde i ridicak. Ty zakony jsou zde velmi prisne a chodci maji vzdy prednost. Jezdim taky na dalnici velmi rad rychle a kdyz to jde, tak se tacho pohybuje kolem 250km/h. V meste jezdim pozorneji a prakticky dodrzuji rychlost. Mne osobne taky na prechodu srazilo auto (i kdyz jsem mnel zelenou a on jel mozna ani ne 30km/h) a zlomil jsem jsi 2x pater.Presto jsem vsechna trestni stihani proti ridici zastavil, protoze se choval slusne a prisel se i pristi den omluvit. Me leceni stalo pojistku pres 20 tisic Euro a zustaly mi trvale nasledky. Pisi to proto, protoze jak se zde vyjadrujete nemate co delat na ceste. Zaprve: bezduvodne snizovani rychlosti ve meste je i v Nemecku trestne. A za druhe jako ridicka musite byt klidna a ohleduplna. Jestlze ale zde propagujete nasili i kdyz neznate tu situaci nemate co delat za volantem. Jelikoz ale jezdite pravdepodobne ustrasene nepomuze vam ani 30km/h - to jsou 8,3 metru za sekundu. A pochybuji, ze mate takovou reakci vcas zabrzdit. Takze lepe je sednou do autobusu a nebo taxi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání