Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Jitku v Londýně ubodal přítel: Noční hádka, pak vražda

Autor: op, Kšim - 
6. ledna 2011
15:28

Odjela na Vánoce do Londýna, ale domů se už nevrátila. Jitka N. (†27) vykrvácela na podlaze bytu, poté co jí milenec zasadil osm bodných ran. Sám pak skočil pod soupravu metra. Co vraždě předcházelo? Sousedé v noci slyšeli hádku a rozbíjení skla. Důvodem hrůzného činu byla zřejmě žárlivost.

Jiří svou o čtyři roky starší přítelkyni na Nový rok ubodal v bytě v severním Londýně. Tam spolu s Jitkou trávili Vánoce a konec roku. Jitku našla policie v sobotu v 10 hodin ráno v tratolišti krve, vykrvácela v důsledku mnoha bodných ran. Mladík v sedm hodin večer spáchal sebevraždu skokem pod metro jen pár stanic od místa činu.

Britská policie případ stále vyšetřuje. Sousedé vypověděli, že kolem 4. hodiny ráno v noci na Nový rok se dvojice v bytě pohádala. Slyšeli také řinčení rozbitého skla. Jen o pár hodin později byli oba mrtví. Podle tamních obyvatel Jitka s Jiřím v Londýně několik měsíců společně žila. "Byl to tichý a bezproblémový pár," řekli svědci britskému tisku.

Matka se zhroutila, otec jel pro tělo dcery do Londýna

Zbýšovem na Brněnsku zpráva o hrůzné události v Londýně otřásla. Obyvatelé hornického městečka nechtějí o zavražděné Jitce N. ani o jejím příteli Jiřím S. moc mluvit.

„Jitka byla jedináček. Když se její rodiče v neděli dověděli o její smrti, zhroutili se a musela k nim přijet záchranka. Tatínek dívky odjel do Londýna. Její maminka je na tom pořád psychicky špatně,“ řekl pro Blesk.cz starosta Zbýšova Vratislav Široký.

Lubomír N. (54), tatínek Jitky odjel okamžitě do Londýna, aby tam vyřídil převoz těla. "Jitka byla plná života, milá, milující dcera," řekl otec Jitky britským novinářům.

Jitka byla vymodlený jedináček

Podle něj bydlel kuchař Jiří S., kterého britská policie podezírá ze zabití přítelkyně, ve Zbýšově sám do doby, než odjel do Anglie. „Jeho otec zemřel a matka bydlí jinde,“ uvedl starosta s tím, že se povídá, že mezi Jiřím a Jitkou nimi došlo k nějaké roztržce ze žárlivosti. Ale jak to opravdu bylo, nikdo podle starosty neví.

„Je to hrůza! Jitka bydlela v bytovce ve Zbýšově. A jezdila do práce do Brna, kde dělala prodavačku v obchodě ve Vaňkovce. Ona byla vymodlené dítě, její rodiče ji měli dost pozdě. Byla to moc hodná a chytrá holka, vystudovala ekonomickou školu,“ vzpomínají zbýšovské pošťačky.

Dívka podle nich odjela do Londýna za kuchařem Jiřím na svátky, aby Nový rok strávili spolu. „On tam odjel pracovat někdy loni na podzim, asi v říjnu,“ upřesnily doručovatelky. V pěkném domě, kde bydlí Jitčini rodiče, nikdo ve středu odpoledne neotvíral.

antirude ( 17. ledna 2011 03:41 )

Co píšete je pravda, to mohu potvrdit- právě včera jsem to řešil se známým, jestli se vůbec za těchto okolností měla pouštět s ním do vztahu, ale člověk to asi tak nebere, ba naopak, když viděla, že kluk se snaží a chce žít normálně, tak mu chce naopak pomoc a pak takhle to dopadne- ona na to chuděra doplatila. Je tak- neměl na to právo to udělat, kdyby si vzal život sám, tak bych ho neměl za zbabělce.

ledna ( 15. ledna 2011 21:21 )

Pomale, ale jistě je jasné kdo je vrah a kdo je oběť. Akorát 100% důvody, proč to udělal, ví jenom on. Ať to bylo z jakéhokoliv důvodu, asi mezi nimi nastal nějaký problém, který on neuměl vyřešit a psychicky ho neunesl. Každopádně je jasné, že psychické problémy mohl mít v genech, protože jestli to tady někdo neví, tak jeho maminka má psychické problémy a několikrát byla v blázinci,otec, i když byl dobrý člověk, ale byl alkoholik ( je už po smrti )a sestra také neměla zrovna nejklidnější pubertu. Takže se vlastně není ani čemu divit, že to řešil tímhle způsobem. A mohl to být zlatej kluk, jak chtěl. Pokud nemohl unést to, co s Jitkou řešil za problém, tak si měl sáhnout na svůj život, ale na Jitčin právo neměl !!!

ledna ( 15. ledna 2011 20:27 )

Samozřejmě s vámi úplně ve všem souhlasím. Když jsem nad tím přemýšlela, taky jsem si myslela, že šlo pravděpodoobně o rozchod, a asi to ten chlapec psychicky neunesl. A to mohl být hodnej, jak chtěl. Už kolikrát se stalo neštěstí a přitom nikdy by to do pachatele nikdo neřekl. Znám rodiny obou aktérů téhle tragédie. Jeho rodina přišla sice také o svého člena, ale musí se smířit s tím, co on udělal. Ať měl jakékoliv pohnutky k tomuto činu a mohl být sebehodnější, takhle se to přece neřeší. On jí život nedal a neměl právo jí ho brát !!! Na druhou stranu jsem měla možnost mluvit s tatínkem té nešťastné dívenky a mohu vám říct, že zdrcenějšího muže jsem ještě neviděla. Čekali na ni osm let, než se jim narodila. Znala jsme ji a byla to opravdu milá a hodná holka. A zůstalo zde po ní opravdu hodně kamarádů, kteří to hodně špatně nesou a každý den jí chodit zapalovat svíčku a nedokážou se s tím smířit. Je to moc smutné.

antirude ( 15. ledna 2011 19:10 )

Ano je to tak, zdroj mám hodně blízký- důvěrný a na tuhle tragedii nahlížím objektivně. Psal jsem příspěvky, protože mi vadil pohled některých lidí a známých ze strany pachatele, kteří tvrdili, že to nikdy nemohl udělat, že to jsou bláboly médíí atd. Je to prostě tak. Jediné co nikdo neví je- o čem se hádali, ale pravděpodobně to byl rozchod. Protože už tři dny před Silvestrem něco řešili, že si měnili na FB stav- ve vztahu a naopak. Akorát po té hádce a následně vraždě, když odcházel řekl spolubydlcímu na otázku- co se děje, jestli je vše ok.- Jiří odpovídal, že si nějak špatně domluvila odjezd a odlet. Mě je především líto rodičů té holčiny, protože oni se vážně moc snažili o dítě- její mámě se to nemohlo snad do 35 roku podařit, ale nakonec se jim narodila Jitka, takže byla jedin., ale hodná, bezproblémová. Ať si řekli cokoliv, on neměl právo to udělat.

ledna ( 14. ledna 2011 22:06 )

Velice mě zaujalo, jaké máte zasvěcené a řekla bych přesné informace. Nevím, jakým způsobem jste k nim přišel, ale dalo by se tomu aji věřit, podle toho, jak to popisujete. Zdá se, že máte celkem důvěryhodný zdroj informací. Jestli jsou tohle oficiální informace Londýnské policie, tak zde není opravdu co řešit. Ať se to někomu líbí nebo ne, musí se všichni smířit s realitou, s pravdou a s výsledky vyšetřování. Je to těžké pro obě dvě strany, 100% důvody proč se to stalo a pravdu o této tragédii nám již nikdo bohužel neřekne. Proto nechme v klidu odpočívat ty, kteří nám k tomu už nemůžou nic říct a nemůžou se bránit. Nechme hodnocení na orgánech, které jsou v téhle věci zasvěcenější a k tomu kompetentnější. Oběma rodinám a všem pozůstalým a kamarádům zasílám úpřimnou soustrast a lítost nad touhle tragédií a zároveň jim přeji hodně sil v nadcházejícím nelehkém období a i do dalšího života.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání