Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Muž postřelil v domě bratra, jeho žena zapálila místo činu

Dům, ve kterém ve středu muž postřelil bratra, včera hořel
Dům, ve kterém ve středu muž postřelil bratra, včera hořel  (Autor: Jitka Žigová)
Autor: Jitka Žigová, jos - 
11. prosince 2010
22:27

Více než dramatické je pokračovaní středečního případu střelby, při níž muž (58) postřelil svého bratra (50). Tragédie se odehrála v jejich domě ve Dvoře Králové. Družka střelce se nyní postarala o další velký rozruch. Zatímco střelec putoval do vazební věznice, ona se zřejmě rozhodla zlikvidovat místo tragické události a včera po obědě dům podpálila.

„Policie zadržela ženu muže, který střílel, a ta se přiznala, že dům, jenž patří bratrům, opravdu zapálila. Při požáru se nadýchala kouře a je nyní v péči lékařů,“ uvedla Ivana Ježková z krajské policie v Hradci Králové.

Ženě hrozí obvinění z přečinu poškozování cizí věci. Požár dům téměř celý zničil. Přivolaní hasiči se navíc obávali exploze, neboť uvnitř se našla munice. „Místnost, kde byla, ale naštěstí oheň nezasáhl a požár se podařilo zdolat,“ ujistila odpoledne Blesk mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Zraněný muž je stabilizovaný

Už po tragické střelbě policie objevila v domě dva granáty, které zabavila, a proto muže vedle pokusu o vraždu stíhá i z nedovoleného ozbrojování. Hrozí mu až 20 let vězení. Postřelený muž utrpěl tři rány z malorážky po hádce. V ní mu prý jeho starší bratr nejdříve vyčetl, že jej zadlužil.

Střelec se po útoku do telefonu přiznal policii, ale pak se zabarikádoval v domě s úmyslem se zabít. Až po několika hodinách se nakonec vzdal. Zraněný muž utrpěl nejvážnější zranění na krku. Jeho stav je stabilizovaný.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání