Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policejní auto srazilo na přechodu dva důchodce

Autor: šim, ČTK - 
20. listopadu 2010
11:54

Na náměstí Míru v Praze srazilo v sobotu dopoledne policejní auto, které jelo se zapnutým majákem, starší manželský pár. Oba utrpěli středně těžká zranění.

Nehoda se stala krátce přel půl jedenáctou na náměstí Míru. "Hlídka místního policejního oddělení vyjížděla k aktuálnímu případu. Jednotka jela se zapnutým světelným i zvukovým zařízením a na přechodu pro chodce se střetla se starším manželským párem," řekla mluvčí policie Eva Miklíková.

Žena (73) utrpěla otřes mozku a zlomeninu stehenní kosti a byla převezena do Vinohradské nemocnice. Její manžel (75) byl s otřesem mozku převezen do Všeobecné fakultní nemocnice.

Podle ní řidič nezvládl řízení, na kluzké vozovce dostal smyk a auto nedobrzdil. "Bohužel došlo k nešťastné události, nehoda se šetří," dodala mluvčí. "Je jasné, že policista musí dbát určité opatrnosti, když vyjede se zapnutým majákem," řekla Miklíková.

e.44 ( 20. listopadu 2010 23:14 )

V jednom máš pravdu. Jsou i blbci, co vlezou na přechod, i když slyšej sirény. Jenže tenhle případ byl trochu jinej. Já jsem to sice ve zprávách osobně neslyšela, byla jsem venku se psem, ale manžel mi říkal, že se to stalo uprostřed přechodu, ten pán měl naslouchadlo a stejně houby slyšel a ta pani do něho byla zavěšená, jelikož měla problém s chůzí. A takových starých lidí je hodně a ve stejné situaci nemají žádnou šanci. Policajti by rozhodně měli i se sirénou jezdit mnohem ohleduplněji právě kvůli postiženým, nemohoucím a nahluchlým lidem a kvůli dětem, jelikož těmhle všem dělá rychlý únik před řítícím se autem problémy, nebo mají sklony ke zmatkování.

e.44 ( 20. listopadu 2010 14:31 )

Bohužel máš pravdu, Zlomenina stehení kosti v tomto věku prakticky znamená trvalé upoutání na lůžku a to se všemi důsledky. Ale policajtů bych se nezastávala. Dost často jezděj jak prasata i bez majáku. A jejich ježdění s majákem, to je kapitola sama pro sebe. Kdykoliv jedou s majákem, jedou tak, jakoby neexistovali lidé, co jim nedokážou z důvodu vyššího věku nebo snížené pohyblivosti dos rychle uhnout a jakoby neexistovala místa, kde se jim s autem nedá ani při nejlepší vůli uhnout z cesty. Bylo jenom otázkou času, kdy někoho srazej nebo nabouraj.

bohumil ( 20. listopadu 2010 13:43 )

zlomeniny u starších lidí mívají fatální důsledky. Zápal plic a pápá lála Fízláčky bych neodsuzoval ani.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání