Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Prodejci zmlátili důchodce (70): Nechtěl koupit jejich zboží

Ilustrační foto
 (Autor: Čas.sk)
Autor: ap, mivr - 
14. října 2010
20:27

Lidské hyeny, které na sebe vzaly podobu prodejců, zmlátili na předváděcím výletu důchodce (70), který odmítl koupit nabízené zboží. Sedmdesátiletého muže napadli prodejci dokonce v přesile. Byli na něho tři.

 

Případ, nad kterým zůstává rozum stát, se stal na předváděcím zájezdu mělnické firmy. Důchodce z Moravy, který si odmítl koupit jejich zboží, zaměstnanci povedené společnosti nemilosrdně zmlátili.

Zbabělci útočili ve třech

Incident se odehrál během víkendového pobytu ve Francii, který byl pro účastníky zdarma. Součástí pobytu bylo po volném programu i předvádění produktů mělnické společnosti.

Tři "hrdinové" se na sedmdesátiletého muže vrhli poté, co jim během předvádění oznámil, že o jejich "hodnotné" produkty nemá zájem. "Muž při akci odmítl podepsat smlouvu na odběr zboží od uvedené společnosti. Poté byl napaden jejími prodejci, muži ve věku 57, 27 a 25 let," sdělil mluvčí mělnické policie Václav Tichý.

Starý muž musel do nemocnice

"Útok na důchodce byl tak brutální, že důchodce musel dokonce vyhledat lékařskou pomoc. Jeho zranění si vyžádala delší léčení. Policejní vyšetřovatel už proto trojici obchodníků obvinil z výtržnictví a ublížení na zdraví," dodal Tichý.

Starý muž přitom musel dlouhou dobu snášet bolest bez odborného ošetření. Na zdravotníky a policii se totiž odvážil obrátit až po návratu do Česka. Agresivním obchodníkům teď hrozí za jejich odporný čin až tři roky vězení.

Povedené předváděčky

Firmy, které se snaží prodat své zboží během tzv. poznávacích zájezdů , postupují vždy stejně. Zájezd je zdarma nebo za symbolickou cenu. Jeho součástí je předvádění zboží, během kterého speciálně vyškolení prodejci útočí na city účastníků.

Účastníci jsou přitom většinou staří lidé, kteří často podlehnou a předražené věci si koupí. Firmám se tak jejich investice do výletu bohatě vyplatí.

Rada Blesku.cz: Varujte své staré rodiče před praktikami těchto "obchodníků"!

gogo ( 16. října 2010 09:47 )

doplatil rádoby na svoji "vyčůranost". Zapomněl totiž na to, že vyčůraní jsou především prodejci, kteří výlet do Francie nikomu nedarují. S napadením samozřejmě nesouhlasím, ale osobně se stydím za důchodce, kteří se snaží si takovýmto způsobem vylepšit svoji životní úroveň. Osobně bych se nikdy takovéto akce nezúčastnil.

jiklik ( 15. října 2010 17:19 )

Víte vy na to nahlížíte z jiné strany. Nejde o to, že lidé tam nemají jezdit. To neřešíme, protože kdyby tam nejeli, není co řešit. Takže já už popisuji situaci, že už bohužel na takovou akci jedou. A co dál? Jsou tam staří lidé, důvěřivý, neopatrní, nečekající úskok, prostě kterým nakukají kde co. Lidé, kteří ani třeba přesně nerozumí, co se jim říká, špatně vidí, chtějí někomu "úžasným" dárkem udělat radost ... a tak podepíši. A tady by měl nastoupit zákon. Prostě oni jsou jednak manipulováni a také prakticky bez informací. NakuNAKUPUJÍ V DOBRÉ VÍŘE, ŽE CO SLIBUJÍ A ŘÍKAJÍ JE I SKUTEČNOST. Přece známe staré lidi - ale pan doktor říkal, farář říkal, úředník říkal, a také ... pán na předváděčce přece říkal ... a to oni prostě berou za svaté. A na tom je to vlastně založené. A kdyby už neměli jiné informace, tak budou až do smrti žít s krásným pocitem, jak úžasně nakoupili. Jenže oni pak přijedou domů, řeší to třeba s dětmi a zjišťují, že to samé či podobné zboží se prodává za třetinovou cenu. Ale to dříve nevěděli, protože je třeba podvedli, lhali jim a podobně. Přece kdyby jim nelhali, tak by smlouva asi nebyla. Oni si něco kupují. A když pak zjistí, že je to jinak, tak je to podle mě podvod se všemi důsledky.

kofila ( 15. října 2010 16:57 )

Přesně....lidi to brali jako výlet s obědem a popřípadě s nějakým dárkem ZADARMO a při té příležitosti byli zpracováni vyškoleným "prodejcem" ke koupi něčeho pro jejich život naprosto "nezbytného" V té euorii, jak skvěle nakoupili si samozřejmě neuvědomují, že se nechali napálit. Až doma prozřou a to je bohužel pozdě ... Ano, každý by si měl uvědomit, že NIC není zadarmo.

kofila ( 15. října 2010 16:50 )

To co jste napsal/a zní samozřejmě dobře. Berte to ale tak, že jim lidé podepíší smlouvu a co je v ní, je platné, takže oni si nadiktují podmínky pro ně výhodné a tím, že smlouvnu klient podepíše, přistupuje na tyto podmínky. Přece si tam nedají, že se může v klidu od smlouvy odstoupit a nebo zboží vrátit Vykládejte tohle nějaké babičkce, která, až když přijede domů a ukáže rodině "výhodnou koupi", tak teprve potom možná prozře. Jestli jsou podmínky smlouvy nebo ceny nemravné je nezajímá!!!!, mají to přece podepsané od zákazníka, ten s tím souhlasil !!!!A jsem přesvědčená, že mají smlouvy ošetřené právníky tak, aby nebyly napadnutelné. Jediná cesta je nenavštěvovat takovéhle akce a vysvětlit v klidu stařečkům o co se jedná. Jinak se podle mně nezlikvidují. Je to hnus, je to nemorální, takhle parazitovat na starých lidech, ale to je asi tak všechno co na to můžeme říct. Jediná rada.... vyhazovat pozvánky a nereagovat na ně!!!Jenže bohužel se asi stále dost lidí nechá nachytat na slovíčko ZADARMO....

anka ( 15. října 2010 16:43 )

tak jak se zachovali zastupci firmy.....je hnus......Na druhou stranku, lidi by meli vedet, ze nic neni zadarmo....a nemeli by se snazit jednat jako vyzirky a udelat si zadarmo vylet kamkoliv.....Jednoduchou matematikou si jeden muze spocitat.....jaka je hodnota zbozi....kdyz se do ceny zapocitavaji i takoveto vylety....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání