Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zoufalí rodiče: Pomozte najít naši Sabinu (14)!

Autor: Marie Machková, mivrk - 
29. září 2010
21:00

Zoufalí rodiče prosí o pomoc. Před měsícem jim zmizela dcera, o které dodnes nemají žádné zprávy. Sabina Řídká (14) z Valašského Meziříčí byla vždy bezproblémová. Před časem si ale našla přes internet dospělého přítele Lubomíra Hašu (19). Je možné, že spolu někam odešli. Nešťastná rodina nabízí za nalezení dcery peníze.

„Jsme úplně na dně. Vůbec nevíme, co se stalo. Pomozte nám, prosím,“ obrátila se na Blesk maminka školačky Petra Řídká. Rodina dokonce nabízí dvacet tisíc korun tomu, kdo přispěje k nalezení Sabiny.

Dívka nikdy nekouřila, nepila, neměla problémy ve škole. V její výchově panoval kamarádský přístup. O tom, že si Sabina našla přes internet přítele Lubomíra Hašu, věděli a tolerovali to. Proč tedy utekla?

Vzal rodičům auto a zmizel

„Oba pohřešovaní jsou zřejmě spolu, oba také máme v celostátním pátrání,“ uvedla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková. Manželé Řídcí na Hašu podali trestní oznámení pro ohrožování mravní výchovy mládeže.

„Zjistili jsme, že si Lubomír vzal od svých rodičů tmavě modrou felicii a zmizel. Jaké má s naší dcerou úmysly, nevíme. Ale strašně se o ni bojíme,“ řekla třesoucím se hlasem Petra Řídká.

Napadlo ji, že dívka utekla, protože by mohla být těhotná. Ale ať už utekla z jakéhokoli důvodu, rodiče Sabině prostřednictvím Blesku vzkazují: „Vrať se! Máme tě rádi a tvému bráškovi Jakubovi (10) se stýská.“


„Jsme úplně na dně.
Vůbec nevíme, co se
stalo. Pomozte nám,
prosím,“ obrátila se
na Blesk maminka
školačky Petra Řídká.
Rodina dokonce
nabízí 20 tisíc korun
tomu, kdo přispěje
k nalezení Sabiny. Dívka
nikdy
nekouřila, nepila,
neměla problémy ve škole.
V její výchově panoval kamarádský
přístup. O tom,
že si Sabina našla přes inter-
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Zoufalí rodiče prosí
o pomoc. Před měsícem jim zmizela dcera,
o které dodnes nemají žádné zprávy. Sabina
Řídká (14) z Valašského Meziříčí
byla vždy bezproblémová.
Před časem si ale našla
přes internet dospělého přítele
Lubomíra Hašu (19). Je
spolu někam
odešli. Nešťastná
rodina nabízí za nalezení
peníze.
net přítele Lubomíra
Hašu, věděli a tolerovali
to. Proč tedy
utekla?
„Oba pohřešovaní
jsou zřejmě
spolu, oba také
máme v celostátním
pátrání,“ uvedla
mluvčí vsetínské policie
Lenka Javorková. Manželé
Řídcí na Hašu podali trestní
oznámení pro ohrožování
mravní výchovy mládeže.
„Zjistili jsme, že si Lubomír
vzal od svých rodičů
tmavě modrou felicii
a zmizel. Jaké má s naší
dcerou úmysly, nevíme.
Ale strašně se o ni bojíme,“
řekla třesoucím se
hlasem Petra Řídká.
Napadlo ji, že dívka utekla,
protože by mohla být těhotná.
Ale ať už utekla z jakéhokoli
důvodu, rodiče
Sabině prostřednictvím
Blesku vzkazují: „Vrať
se! Máme tě rádi a tvému
bráškovi Jakubovi (10) se
stýská.“

drzak ( 30. září 2010 22:20 )

Chodil sem s ním 9 let na základku do třídy, do červa 2010 sme se furt potkávali, aj Sabinu znám a vim, že by jí neublížil ani neusnesl

gevi ( 30. září 2010 21:16 )

Nevím, jak by dneska, kdy je dívčině 14, mohli nějak podstatně přehodnotit systém výchovy. Zřejmě myslíte, že by měli přitlačit na pilu, ale - když jim teď dcera utekla - asi by tím dosáhli jen dalších problémů. Myslím, že teď už je dost pozdě. Ono to chce od malička. Tady máš tátu a mámu, na které můžeš vždycky spolehnout, ale taky jsou pro tebe nejvyšší autoritou.

gevi ( 30. září 2010 21:09 )

má nesmírně oduševnělý kukuč.

cicihala ( 30. září 2010 13:55 )

naprosto souhlasim. Jakmile neciti autoritu, zneuzivaji "kamaradske" dobroty. Moji rodice me sice svoji vychovou nekdy stvali, ale ted jsem jim vdecna za to, ze mi nedovolili vsechno tak, jak se mi zachtelo. Naprosto by neexistovalo mit "pritele" ve 14. Rodice Sabiny ji ho nemeli rozhodne tolerovat. Ve 14 ma v palici zmatek, na svatbu to neni, akorat na problemy. Snad se jim dcerka v poradku vrati a doufam, ze prehodnoti system vychovy.

e.44 ( 30. září 2010 11:14 )

Taky jsem měla k první dceři kamarádský přístup ve výchově. Ale když začala chodit do školy, zjistila jsem že tenhle způsob výchovy není ideální. Dítě potřebuje vidět v rodičích autoritu, která ho povede na cestě životem až do dospělosti. Od rodičů, kteří mají autoritu, ale jsou spravedliví, dokáží pomoci a poradit a ne zbytečně buzerovat, děti většinou neutíkají.Vědí že se na ně mohou spolehnout a se vším se jim svěřit a stále v nich budou mít oporu. A chápou, že jsou to rodiče, které má každé dítě jenom jedny. Pokud jsou rodiče "kamarádi", tak si dítě myslí, že je může vyměnit za jiné kamarády a o nic nepříde.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání