Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejmladší matky: Udělal dítě třináctileté, má podmínku!

Autor: Helena Lacinová - 
15. července 2010
05:39

Před soudem v Chomutově stanul Josef A. (18). Ten na přelomu roku 2007 a 2008 přivedl do jiného stavu spolužačku ze šesté třídy Magdu P. (15). Školačka porodila den před svými čtrnáctinami dceru Vanesku (2). Proto patří k nejmladším matkám v České republice. Josef A. si za svůj skutek včera vyslechl rozsudek. Za pohlavní zneužití dostal trest roční vězení s podmínečným odkladem na jeden rok!

Verdikt soudu mladíka rozradostnil, venku před soudem dokonce objal svého advokáta. „Jsme rádi, že to dopadlo, jak jsem navrhoval. Tím, že se znali a pohlavní styk měli oba dobrovolně, není v tom taková společenská nebezpečnost jako u klasického pohlavního zneužití,“ řekl advokát Zdeněk Pánek se souhlasem odsouzeného.

Rozsudek byl na místě pravomocný. Zda si odsouzený vezme k srdci i poučení soudkyně, že se má chovat zodpovědně, ukáže až čas. Neklidný mladík a jeho bezstarostnost svědčí spíš o opaku.

Mladík nemá žádné otcovské povinnosti

Povinnost nemá totiž ani k dceři Vanesce, která ze »školní lásky« vzešla. „Nebylo mu ještě osmnáct, když se malá narodila, a bylo to moc komplikované, takže jako otec zapsán není,“ vysvětlila matka odsouzeného Margita B. (62) s tím, že malá za jeho rodinou chodí a říká mu táto.

Obě rodiny spolu sousedí v domě pro sociálně slabé v Jirkově, kde se oba mladí lidé poznali. Pohlavně se sblížili až ve třídě, kam do Magdina ročníku Josef propadl. Dnes spolu už jen kamarádí a každý chce jít jiným směrem. Magda po prázdninách do učení, Josef sní o tom, uchytit se jako manekýn.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání