Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie chytla sériového zloděje z Mělnicka

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim - 
13. července 2010
16:53

Policie zadržela muže (34) podezřelého z vloupání do 11 bytů na Mělnicku. Způsobil v nich škodu přes 400.000 korun. Hrozí mu za to až osm let vězení.

Podle policie se muž v březnu vloupal do bytu v Pražské ulici v Mělníku. Údajně z něj odcizil peníze, sbírku hodinek, elektroniku a další cennosti. Majiteli způsobil škodu 103.000 korun.

Při vyšetřování tohoto případu policisté zjistili určitou podobnost s dalšími deseti případy, které se staly od konce února do začátku června letošního roku. Pachatel při nich vnikl do bytů a rodinných domů zejména po poškození oken a balkónových dveří. Ve všech případech ukradl peníze a elektroniku, zmizely i šperky a další cennosti.

Podezřelého muže z Chomutovska zadrželi mělničtí kriminalisté ve spolupráci se svými kolegy z Libereckého kraje. Podle policie má za sebou už bohatou kriminální minulost.

Za krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci mu hrozí až osmileté vězení. Podezřelý skončil ve vazební věznici, sdělila mluvčí mělnické policie Jana Žáčková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání