Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ostraha obchodu: Před očima dětí zbili zloděje do krve

Ostraha Billy v Ústí nad Labem brutálně zbila lupiče před zraky malých dětí.
Ostraha Billy v Ústí nad Labem brutálně zbila lupiče před zraky malých dětí.  (Autor: Blesk - Ondřej Čermák)
Autor: oce - 
10. června 2010
04:12

V kaluži krve skončil zloděj, který kradl v marketu Billa na Severní Terase v Ústí nad Labem. Podle svědků ho brutálně zmlátil jeden z členů ostrahy, to vše za přítomnosti zkoprnělých zákazníků včetně malých dětí.

Zlodějem měl být muž romské národnosti. Po té, co byl přistižen při krádeži, se pokusil z prodejny utéct. Jeden z členů ostrahy ho u vchodu chytil a začal ho kopat a bít pěstmi. Muž skončil na zemi v kaluži krve.

Ostraha zákrok přehnala

Přihlížejícím zákazníkům, kteří na případ upozornili, i některým zaměstnancům prodejny, se jeho zásah vůbec nelíbil. „Zasáhl proti zlodějovi, to bylo v pořádku. Je ale fakt, že to dost přehnal,“ řekla Blesku s přáním anonymity zaměstnankyně marketu.

Případ vyšetřuje vedení obchodního řetězce i policie. Pracovníkovi bezpečnostní agentury může nakonec hrozit i trestní stíhání za ublížení na zdraví nebo omezování osobní svobody. „Případ zatím ale prověřujeme jako přestupek proti občanskému soužití. Možná bude překvalifikován, záleží na vyšetřování,“ řekl Blesku policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Řetězec Billa svou chybu přiznal a zahájil vlastní vyšetřování. „Člen bezpečnostní agentury překročil své pravomoci,“ uvedla mluvčí společnosti Beata Bartošová.

Výzva čtenářům Blesk.cz

Viděli jste brutální zásah ostrahy na vlastní oči? Podařilo se vám krvavý zákrok nafilmovat nebo nafotit? Pošlete nám svoje úlovky na online@blesk.cz

dabel.steti ( 31. října 2010 18:44 )

nj ale to v Bille nemajííí

dabel.steti ( 31. října 2010 18:43 )

stejně by ji nezaplatil,nemá z čeho a úřady by mu neměly to srdce ji vzít ani z případných dávek...pokud nějaké pobírá,tak jeho bývalá manželka

dabel.steti ( 31. října 2010 18:37 )

Omezování osobní svobody je trestné pouze za určitých podmínek. Pokud byl přistižen při trestném činu, smíte ho zadržet do příjezdu policie. Ale zároveň se o něj musíte postarat, tzn. pokud má hlad, dáte mu svojí svačinu atd. Třeba pustit ho na záchod,aby do něj hodil pět draze koupených mobilů,pak zátkou od piva odšrouboval mříže a naskočil na připravené horské kolo a zmizel PČR v temných uličkách velkomaqloměsta...

dabel.steti ( 31. října 2010 18:33 )

No tak tomu moc nevěřím,ale zdá se to být dobrým počátkem obrodného procesu Česka

dabel.steti ( 31. října 2010 18:30 )

jj u nás lámou ochránkyním ruce..pozn.red.:a jsou to i bílí !!!!!nezáleží na barvě kůže,ta za to nemůže zbyteknepísnu,neboť by to někdo mohl pochopit po svém a to nechci.Nesnáším žabomyší války o slovíčko , nebo jeho tvar.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání