Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

V Číně popravili muže, který zranil nožem tři desítky dětí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Helena Lacinová)
Autor: hto, ČTK - 
30. května 2010
08:05

Čínské úřady v neděli popravily šestačtyřicetiletého muže, který koncem dubna na východě země zranil nožem u školky 29 dětí a tři dospělé.

Odsouzený muž byl nezaměstnaný a frustrovaný. Důvodem pro svůj čin byla msta společnosti společnosti, která mu zničila život.

Frustrace a psychické poruchy

V posledních dvou měsících se okolí čínských škol stalo cílem pěti podobných útoků ze strany osamělých jedinců. V několika případech pachatelé i několik dětí zabili. Útočníci mají podle čínských úřadů společné, že jsou duševně narušení muži či se u nich objevují frustrace se svým profesním či citovým životem. Před nedělní popravou, byl již jiný vrah k smrti odsouzen a rozsudek byl vykonán.

Čínská společnost v posledních letech zažívá nárůst kriminality a podle řady studií současně stoupá i počet duševních poruch. Podle jednoho z výzkumů, který byl zveřejněn v loňském roce, trpí v Číně psychickými problémy 173 milionů dospělých; 91 procent z nich přitom nikdy nedostalo odpovídající odbornou pomoc.

c3rb3r0s ( 31. května 2010 20:58 )

Teda mě normálně překlepy nevadí. Ale četl sem tady asi 10 článků a 8 z nich mělo nějaký překlep... to si to autor po sobě ani nepřečte?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání