Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šikana: Učitelé polévali děti ledovou vodou!

Učitelé na školním lyžařském výcviku polévali polonahé děti ledovou vodou a nutili je běhat ve sněhu - ILUSTRAČNÍ FOTO
Učitelé na školním lyžařském výcviku polévali polonahé děti ledovou vodou a nutili je běhat ve sněhu - ILUSTRAČNÍ FOTO  (Autor: profimedia.cz)
Autor: krč, šim - 
31. března 2010
14:42

VÍME PRVNÍ: Polévali je studenou vodou a nutili je polonahé běhat v mrazu. Takové ponižující tresty a šikanu zažily děti na školním lyžařském výcviku školy z Chrudimska. Věc je o to šokující, že se týrání dopouštěli sami učitelé!

Dvacet studentů prvního a druhého ročníku Odborného učiliště a Praktické školy Chroustovice absolvovalo lyžařský výcvik v Horní Malé Úpě začátkem března. Učitelé tělocviku pojali kázeňské přestupky brutálně.

Při nesplnění nějakého, povětšinou banálního, úkolu studenty trestali. Jedním z nejbrutálnějších bylo polévání studenou vodou na mrazu – studenti při tom byli oblečeni jen do spodního prádla. Ve spodním prádle museli také ve sněhu dělat tzv. andělíčky. Venkovní teplota se v tu dobu pohybovala 8 stupňů pod nulou!

Kromě ohromného ponížení skandální praktiky učitelů někteří žáci odnesli také svým zdravím. Jeden z polévaných studentů lyžařský pobyt po návratu domů odstonal angínou.

Případem se již nyní zabývá policie. „Přijali jsme trestní oznámení na nevhodné chování učitelů,“ řekl Blesk.cz chrudimský policejní mluvčí Jiří Tesař.

Krajští zastupitelé v součinnosti s hejtmanem Pardubického kraje Radko Martínkem již pozastavili funkci ředitele středního odborného učiliště. Právě on dnes celou věc vysvětloval na tiskové konferenci.

Na lyžařském výcviku byli coby pedagogický dozor přítomni 4 pedagogové, dva muži a dvě ženy ve věku 30-40 let.

Blesk - noviny Blesk - noviny | Blesk
Šokující fotografie najdete ve čtvrtečním vydání deníku Blesk!

Diskutujte! Zajímá nás váš názor. Myslíte si, že jsou takové tresty normální a přiměřené? Co byste dělali, kdyby se s takovouto zkušeností vrátilo vaše dítě?

lidy garra ( 23. ledna 2019 14:49 )

Aaaa sikana

pehe ( 2. dubna 2010 22:13 )

Bývalý učitel (anonym) se škole řechtá, radní z "hradu" vyházeli, koho mohli a bijí se do prsou jaxnima zatočili, studenti mají s mimoškolníma aktivitama utrum. Jak rychlé a jednoduché...

anelam ( 2. dubna 2010 08:02 )

-AHOJ,VĚTŠINOU S TEBOU SOUHLASÍM,TENTOKRÁT NE - ALE TO NEVA JE TO DISKUZE,

miroslav123 ( 1. dubna 2010 16:24 )

Redakce Blesku je na tom špatně-momentálně není na paškále žádný průšvih.Co se teď děje v politice už nikdo nebere vážně, tak se sáhlo po věci nad kterou se žádný normální člověk nezastaví.Je to přece blbost,každý kdo byl na nějaké takové školní akci ví jak to tam chodí.A šikanovat 16-ti leté?Dovedu si představit jak by takový pedagog dopadl.

e.44 ( 1. dubna 2010 16:13 )

Co se čílíte lidi?Copak vy nevíte, co je dneska za den? To si z nás Blesk udělal regulérně legraci. A jenom mu na konci článku vypadlo jedno slovo - APRÍL!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání