Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mrtvý chlapec stále nemá jméno

Pozná někdo tohoto chlapečka?
Pozná někdo tohoto chlapečka?  (Autor: Policie ČR)
Autor: Ivana Žáková - 
30. března 2010
15:31

Rouškou tajemství je stále zahalena smrt a totožnost malého chlapce ve věku od dvou do pěti let. Jeho mrtvolku našly jiné děti pohozenou v bahně vypuštěné vodní nádrže nedaleko Českého Těšína v Polsku.

Kriminalisté marně pátrají po jeho totožnosti a nevylučují, že může jít o českého chlapce, který se stal obětí vraždy.

K této verzi se přiklánějí stále častěji. Záhadou totiž zůstává zejména skutečnost, že v Polsku ani na Karvinsku žádná rodina nepohřešuje své dítě. Policisté si tak od 10. března marně lámou hlavu, komu malý chlapec vlastně patří. Proto se rozhodli zveřejnit podobiznu dítěte a žádají veřejnost o pomoc. Chlapec byl totiž do rybníka hozený už mrtvý. Pitva prokázala, že byl zraněn na břiše. Zatím není jasné, zda dítě někdo úmyslně udeřil, anebo si zranění způsobilo samo.

Policisté proto nevylučují ani vraždu. Stejně tak fakt, že mrtvolku chlapce mohl někdo přivézt do polského Cieszyna právě z Česka. Hranice jsou od rybníka vzdáleny jen do 3,5 kilometru. Jisté ale je, že za chlapečka je někdo zodpovědný. Jako první jsou v podezření právě rodiče nebo opatrovatel dítěte. To, že kriminalisté stále neznají totožnost dítěte, značně komplikuje vyšetřování hanebného zločinu. Prověřili na tři sta rodin, polští úředníci mají v evidenci na půl milionu chlapců v tomto věku, ale nikdo dítě nepostrádá. Proto požádali o pomoc české policisty.

Pozná někdo tohoto chlapečka? Pozná někdo tohoto chlapečka? | Policie ČR

„Pokud chlapce někdo pozná, může volat na linku 158 nebo se obrátit na nejbližší policejní služebnu,“ uvedla mluvčí policie Severomoravského kraje Soňa Štětínská.

arcaben ( 30. března 2010 20:10 )

že nikde děcko nechybí?Příbuzným,sousedi ho museli znát...Pak už mě napadá jen jedno,že pochází z kraje,kde si s registrací občanů příliš hlavu nelámou.jestli chudáka někdo zabil a jen tak pohodil,tak to mohla udělat fakt jen zrůda

ceposka ( 30. března 2010 19:13 )

jj přesně tak je to hnus tohle!!!určitě byl zabit chudáček jinak by ho už dávno někdo postradal

zaviracispendlik ( 30. března 2010 18:40 )

příšerné, lidi jsou zrůdy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání