Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Loupež za bílého dne: V Praze dva muži vyloupili banku!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: AFP)
Autor: ČTK, rvs - 
29. března 2010
17:16

Tak tohle je pořádná drzost! Dva muži v kuklách 'vybílili' pobočku Reiffeisen Bank v Olbrachtově ulici v Praze 4. Podle zatím nepotvrzených informací si lupiči odnesli milion korun!

Policisté zatím neupřesnili, kolik peněz si lupiči z banky odnesli. Při přepadení nebyl nikdo zraněn, sdělila mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Dvojice mladších mužů banku vyloupila krátce před 15:30. Oba pachatelé se maskovali kuklami s otvory pro oči a mluvili plynulou češtinou. Jeden z nich měl na sobě světlou koženkovou bundu, mikinu s nápisem Russell Athletic a tmavě modré džíny. Druhý byl oblečen do černé bundy a černých kalhot a přes rameno nesl tmavou tašku.

Na pracovníka a pracovnici banky mířili pistolí a vyzvali je, aby si lehli na zem. Poté jim přikázali otevřít pokladnu, ze které jim zaměstnanci vydali peníze. Z pobočky muži odešli hlavním vchodem do Olbrachtovy ulice. Svědci je viděli také v nedaleké Humpolecké ulici, odkud zřejmě odjeli tmavým vozem značky Volkswagen Passat.

Kriminalisté případ vyšetřují jako loupež a žádají další případné svědky o poskytnutí informací, které by vedly k vypátrání pachatelů.

sasandra ( 3. dubna 2010 16:47 )

Tak vidim ze novinari casto veci prekrouti....no reknete mi jak mohli pokladni nejdriv lezet na zemi a potom vydavat penize z kasy? ...No a pravda je ze lupici si je brali sami

sakra ( 30. března 2010 11:31 )

Vždyť jsme v ČR, tak čemu se divíme? Denně loupež atd.A bude hůř v naší "demokracii".

gogo ( 29. března 2010 19:00 )

to je jen jedna z běžných daní za svobodu a demokracii. Tyto lupiče, co ukradli milion budou možná hledat. A pokud je najdou, tak je odsoudí. Ty, kteří ukradli miliardy, kteří doslova rozkradli tento stát, ale neodsoudí nikdo....

francjosef ( 29. března 2010 18:51 )

Podstatné je,že ji vyloupili dokonale a my tomu rozumíme a ty s tím tvojím pravopisem di do prd.le.Nikdo na to není zvědavý.

alexandrap ( 29. března 2010 18:05 )

Je mi líto, že se přepadává. Ale mohla bych požádat o správné psaní... V tomto případě je to název banky - Raiffeisenbank. Jednak se píše po R písmeno "a" a za další - název banky je dohromady. Minulý týden jste napsali, že Karel Gott měl bolesti v Kostelci, přitom (a také jste se o tom zmínili ve vašem Blesku) se jeho koncert a návštěva obrazárny konala v Klášterci (Klášterci nad Ohří). Děkuji za pochopení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání