Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Za smrt chlapce (†15) může podle policie kolotočář

Ilustrační foto - kolotoč
 (Autor: ČTK)
Autor: bum - 
15. března 2010
14:26

Policie v těchto dnech zahájila trestní stíhání provozovatele kolotočové atrakce, ze které se loni 26. července zřítil v Ivančicích patnáctiletý chlapec. Na následky utrpěných zranění o týden později zemřel v brněnské Fakultní nemocnici.

Hoch se krátce před třetí hodinou odpoledne vydal na obří otočnou lavici. Vypadl z ní ve chvíli, kdy se nacházel asi šest metrů nad zemí. Hlavou se udeřil o zábradlí atrakce. Ztratil velké množství krve a do Brna ho musel transportovat vrtulník. Jeho stav byl od počátku velmi vážný. Kromě fraktury lebky utrpěl i četné zlomeniny.

Hovořilo se o dvou možných příčinách jeho pádu. Podle provozovatele Jaroslava K. (41) měl chlapec omdlít a sesunout se pod bezpečnostní rám. Podle očitých svědků se ale rám uvolnil a chlapec se neudržel v sedačce. Policejní mluvčí Bohumil Malášek už loni krátce po nehodě avizoval, že zásadní roli při objasnění případu sehraje posudek znalce na pouťové atrakce. „Bylo zjištěno, že zařízení nebylo v souladu s normami,“ uvedl bez dalších podrobností Malášek.

Provozovateli atrakce ze zákona hrozí za trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti s následkem smrti až 5 let vězení.

igamenir ( 9. srpna 2010 14:52 )

To je ještě větší blbost. V mnoha atrakcích vás drží hlavně odstředivá síla a setrvačná. Kdyby to chtěli rychle zastavit, mohlo by se stát mnohem víc neštěstí. Kdyby to zastavovali pomalu, tak to nic nezachrání.

kubicek12 ( 16. března 2010 04:34 )

to je pěkná blbost ! Jestli se tam nechoval jak měl, mohli to zastavit !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání