Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Srážka vlaku s nákladním autem, jeden mrtvý

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, oj - 
5. března 2010
11:05

V Horním Újezdu na Třebíčsku se dnes srazil osobní vlak s nákladním autem. Třiatřicetiletý řidič auta zemřel. Strojvedoucí byl zraněn lehce, cestující z vlaku jsou v pořádku.

Provoz na trati Okříšky - Moravské Budějovice byl přerušen a byla tam zavedena nákladní autobusová doprava. Vyplývá to z informací policie, záchranářů, drážní inspekce a Českých drah (ČD).

"Muž měl mnohačetná poranění, po neúspěšné resuscitaci na místě zemřel," řekla Vladislava Filová, ředitelka zdravotnické záchranné služby. Strojvedoucí byl pořezán v obličeji rozbitým sklem, k ošetření byl převezen do třebíčské nemocnice.

Nehoda se stala před 08:30. Motorový vlak se dvěma vozy jel z Moravských Budějovic do Okříšek, včetně strojvůdce v něm jelo osm lidí. Na přejezdu se srazil s nákladním autem, které přepravovalo pivo. Po srážce vykolejil jednou nápravou. Poškozena byla obě vozidla i koleje, škody zatím nebyly vyčísleny, doplnila mluvčí ČD Kateřina Šubová.

Podle drážní inspekce se nehoda stala na přejezdu se světelnou signalizací, světla byla v činnosti, řekl mluvčí inspekce Jan Kučera. Přejezd je součástí regionální trati, která spojuje Okříšky se Znojmem přes Moravské Budějovice. Vlaky tam jezdí asi po 1,5 až dvou hodinách.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání