Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Spolužáci (14 a 13) se pobodali ve škole!

Autor: Jiří Čada - 
24. února 2010
17:27

Učební pomůckou pobodal žák (14) Základní školy v Chotěboři na Havlíčkobrodsku mladšího spolužáka (13). Sám se při tom vážně pořezal na ruce.

Zbraní se stala indukční kotva určená k demonstraci elektromagnetického pole při výuce fyziky. Brutální pranici školáků vyšetřují policisté.

Konflikt ve školních lavicích skončil třemi bodnými ranami v zádech, pořezanou rukou a pohmožděninami. „Starší z chlapců o přestávce přiběhl do ředitelny se zakrvácenou rukou. Tvrdil, že jej ten mladší pořezal nožem,“ řekla ředitelka školy Zdenka Königsmarková. Oba kluky musel ošetřit lékař.

Mladší z žáků se o přestávce vysmíval staršímu osmákovi kvůli účesu. Ten v afektu sáhl do vitríny s pomůckami pro fyziku. „Poprali se, starší z chlapců bodl mladšího několikrát do zad, sám se o ostrý předmět pořezal. Žádný nůž jsme u nikoho z nich nenašli,“ podotkla ředitelka.

Incident přitom není jediný. Policisté se zabývají také dívkou, která ve škole údajně šikanovala a terorizovala své okolí. „Vzhledem k nízkému věku účastníků bude případ patrně odložen,“ sdělila mluvčí havlíčkobrodských policistů Jana Mazourová.

stuartjan ( 1. března 2010 23:50 )

Utočníkem byl chudý cikán, ktery šel do cizé třídy napadnout žaka a néé spolužaka. Nebyl spíš on agresorem.Proč má pokérovanou ruku - to cikani maji . Cikán propadl, žáci jsou stejně starý. Co se na škole odehrává to nikdo neví. Jde o šikanu??? odkaz zaznam tv nova 24.2.2010.

socatko ( 25. února 2010 16:05 )

obet mozna,ale vysmival se..Jinak, nechapu, jak muze byt pripad odlozen.Kvuli nizkemu veku? Nezlobte se na me, ale ve 13 uz decko vi, ze kdyz nekoho bodnu do zad, muzu zabit a ublizit. Takze zadne odlozeni, ale radne potrestani. Ne decak s pocitacem, ale uklizet ulice, zadna telka, zadny pocitac a mobil, ale pracovat pracovat a pracovat, nejlepe v nemocnicich utirat krev ze zeme prave po pacientech, kteri jsou sami obeti podobneho cinu...

meskaler ( 24. února 2010 20:53 )

Myslím, že by se měl člověk zamyslet spíš nad brutalitou chování dětí, než automaticky usuzovat, že útočníkem byl cikán. Protože on byl oběť brutálního útoku.

gotzur ( 24. února 2010 19:09 )

věku, co bude asi dělat později?

komarius ( 24. února 2010 18:30 )

Běž ho hajzlu i s tvýma cigošama!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání